به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی SID، دکتر عظیمزاده برنامه آینده این مرکز در زیستبوم نوآوری جدید کشور را اینگونه شرح داد: مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی SID میتواند با توجه به ظرفیتهای موجود خود به عنوان یک کاتالیزور یا تسریع کننده در جهت شناسایی و اتصال صنعت، فناوران و پژوهشگران عمل کند.
رئیس مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی از توانایی SID بهعنوان یک کاتالیزور یا تسریعکننده در جهت شناسایی و اتصال صنعت، فناوران و پژوهشگران در زیستبوم نوآوری جدید کشور خبر داد.
وی افزود: ارتباط با نخبگان ایرانی خارج از کشور و راهاندازی بانکی از توان تخصصی آنها در جهت بر طرف نمودن نیازهای داخلی از دیگر برنامههای این مرکز است. همچنین توسعه بانکهای SID در راستای معرفی دستاوردهای نوآورانه و فناورانه و ایجاد کمپینهای برنامهریزی شده برای توسعه گفتمان نوآوری و فناوری در برنامه آینده مرکز پیشبینی شده است.
وی افزود: در حوزهی منطقهای نیز امکان ارتباط با نشریات کشورهای همسایه و نمایهسازی نشریات آنها فراهمشده است و درخواستهایی از سوی آنها وجود دارد که بهزودی خروجی آن را خواهیم دید.
رییس مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی درخصوص میزان تعامل با مسئولان کشوری افزود: جهاددانشگاهی با توجه به عدم وابستگی و غیردولتی بودن خود میتواند در زمینه رصد فعالیتهای علمی، تحقیقاتی و فناورانه و نیز رتبهبندی این سازمانها به عنوان یک ناظر بیطرف نقش داشته و با ارائه گزارش بدون سوگیری، به ارتقاء توانمندی و رفع اشکالات موجود کمک کند. از سوی دیگر با توجه به شعار سال “تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین” و اهمیت دانشبنیان بودن فعالیتها، این مرکز امکان شناسایی جامعه علمی متخصص در داخل و خارج کشور در هر حوزه تخصصی و برقراری ارتباط بین ایشان و سازمانهای مختلف را داشته و همچنین امکان استخراج و دستهبندی مستندات علمی موجود و استخراج راهکارهای پیشنهادی در آنها برای ارائه به مسئولان مربوطه نیز وجود دارد.
وی بابیان اینکه با توسعه زیرساختهای سامانه SID.ir امکان ارائه محتوا به سایر زبانهای زنده دنیا و همچنین ایجاد بانکهای محتوای موازی نیز فراهمشده است گفت: از سوی دیگر این مرکز با این نگاه که داده ثروت ارزشمندی است که پردازش آن ضروری است، اقدام به پردازش دادههای فارسی موجود در پایگاه اطلاعاتی کرده و درصدد تبدیل داده به اطلاعات، اطلاعات به دانش و در انتها دانش به خِرد است.
دکتر عظیمزاده ضمن ارائه توضیحات درخصوص تأثیرگذاری این مرکز در سطح کشور اظهار داشت: بسیاری از فعالیتها و دستاوردها در سطح کشور به دلیل نبودن یک بانک اطلاعاتی جامع بهصورت موازی یا تکراری انجام میشود؛ لذا توسعه فعالیت این مرکز در ایجاد بانک اطلاعاتی جامع میتواند تعاملات استانی را سبب گردد و از بسیاری از هزینههای تکراری که یکی از گزندهای توسعه است جلوگیری کند.
به گزارش ایسنا ، دکتر فاطمه عظیم زاده رئیس مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی SID، ضمن عرض تبریک به مناسبت چهلودو مین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی، مهمترین دستاوردهای شاخص و نوآورانه این مرکز در پاسخ به نیازهای ملی و منطقهای را اینگونه تشریح کرد: مرکز اطلاعات علمی باتجربه ۱۸ساله در نمایهسازی نشریات علمی کشور بهصورت دسترسی آزاد امکان بهرهبرداری میلیونها نفر از اساتید و دانشجویان کشور را به نتایج پژوهشهای علمی فراهم آورده و بستر قدرتمندی را برای ارائه فعالیتهای پژوهشی به زبان فارسی، انگلیسی و عربی ایجاد کرده است.
دکتر عظیم زاده افزود: اولین خروجیها در این مسیر استخراج کلید واژگان داغ علمی بر اساس جدیدترین کلیدواژههای پیشنهادشده توسط محققین در هر حوزه تخصصی است و دیگری، ارائه شاخص میزان همتألیفی بخش صنعت و دانشگاه SJI (SID Journal Industrial) در نشریات نمایه شده در SID و معرفی ۱۰ نشریه برتر است.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1401051410956/%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D8%AF%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%D9%87-%D8%A7%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%84-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86