رشد صادرات ژاپن در آوریل آهسته شد که ناشی از کاهش صادرات به آمریکا به دلیل تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بود.
به گزارش ایسنا، اگرچه تحلیلگران هنوز مطمئن نیستند که تعرفههای جدید دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون، چقدر به صادرات به مقصد آمریکا آسیب رسانده است اما انتظار دارند که این آسیب در اواخر سال میلادی جاری تشدید شود، مگر اینکه توکیو بتواند واشنگتن را به کاهش تعرفهها متقاعد کند.
انتظار میرود «ریوسی آکازاوا»، مذاکرهکننده ارشد تجاری ژاپن، اواخر هفته جاری برای دور سوم مذاکرات تجاری با آمریکا به واشنگتن سفر کند، اگرچه تحلیلگران میگویند چشمانداز دستیابی به موفقیت در کاهش تعرفههای سنگین خودرو، ضعیف است.
«ماساتو کویکه»، اقتصاددان ارشد موسسه «سومپو پلاس»، گفت: تعرفههای ترامپ احتمالا فشار نزولی مستقیم و غیرمستقیم بر صادرات وارد خواهد کرد. وی گفت: حتی اگر مذاکرات تجاری دوجانبه به خوبی پیش برود و به کاهش تعرفههای اعمال شده بر ژاپن منتهی شود، برای ژاپن دشوار است که از تاثیر غیرمستقیم بدتر شدن اقتصاد جهانی دور باشد.
دادههای وزارت دارایی ژاپن نشان میدهد که کل صادرات این کشور در آوریل نسبت به مدت مشابه سال میلادی گذشته، دو درصد افزایش یافته که با پیشبینی بازار مطابقت دارد، اما نسبت به افزایش چهار درصدی در مارس، کندتر شده است.
ارسال محموله به آمریکا که بزرگترین مقصد صادراتی ژاپن است، در آوریل نسبت به مدت مشابه سال میلادی گذشته، ۱.۸ درصد کاهش یافته که اولین کاهش صادرات به دلیل کاهش تقاضا برای خودرو، فولاد و کشتی در چهار ماه گذشته است.
دادهها نشان میدهد که ارزش صادرات خودرو به آمریکا به دلیل تاثیر افزایش ین و کاهش ارسال محمولههای مدلهای لوکس، ۴.۸ درصد کاهش یافته است.
«یوتارو سوزوکی»، اقتصاددان شرکت «دایوا سکیوریتیز» گفت: در حالی که خودروسازان احتمالا قبل از اعمال تعرفهها، میزان صادرات خود را افزایش دادهاند، صادرات به آمریکا تا مارس افزایش یافته است. با اعمال تعرفهها، اکنون شاهد معکوس شدن این روند هستیم.
در حالی که صادرات به آسیا ۶ درصد افزایش یافته، صادرات به چین به دلیل تقاضای ضعیف برای خودرو و قطعات الکترونیکی، ۰.۶ درصد کاهش یافته است.
واردات به ژاپن در آوریل نسبت به سال میلادی گذشته، ۲.۲ درصد کاهش یافت که کمتر از کاهش ۴.۵ درصدی مورد پیشبینی تحلیلگران بود. در نتیجه، ژاپن کسری تجاری ۱۱۵.۸ میلیارد ین (۸۰۲.۷۷ میلیون دلار) را تجربه کرد که برخلاف انتظارات برای ۲۲۷.۱ میلیارد ین مازاد تجاری بود.
دادهها نشان میدهد در حالی که واردات از آمریکا کاهش یافته، مازاد تجاری ژاپن با آمریکا در آوریل امسال نسبت به آوریل سال میلادی گذشته، ۱۴.۳ درصد افزایش یافته و به ۷۸۰.۶ میلیارد ین رسیده است که چهارمین افزایش ماهانه متوالی را نشان میدهد.
پیشبینی میشود که «کاتسونوبو کاتو»، وزیر دارایی ژاپن، هفته جاری، در حاشیه گردهمایی رهبران مالی گروه هفت در کانادا، با «اسکات بسنت»، همتای آمریکاییاش دیدار کند. احتمالا این دو نفر در مورد موضوع مهم سیاست ارزی، گفتوگو خواهند کرد.
ترامپ در آوریل، تعرفههای ۱۰ درصدی را برای اکثر کشورها اعمال کرد و تعرفههای بالاتری را برای بسیاری از شرکای تجاری بزرگ، از جمله ژاپن، وضع کرد. ژاپن از ژوئیه، با نرخ تعرفه ۲۴ درصدی مواجه خواهد شد، مگر اینکه بتواند با آمریکا به توافق برسد. واشنگتن همچنین ۲۵ درصد تعرفه بر خودرو، فولاد و آلومینیوم وضع کرده است که ضربه بزرگی به اقتصاد ژاپن وارد خواهد کرد که به شدت به صادرات خودرو به آمریکا وابسته است.
ژاپن سالانه ۹ میلیون خودرو در داخل کشور تولید میکند و حدود ۱.۵ میلیون دستگاه از آنها را به آمریکا صادر میکند. علاوه بر این، خودروسازان ژاپنی بیش از ۱.۴ میلیون دستگاه خودرو از مکزیک و کانادا به آمریکا صادر میکنند. عدم قطعیت ناشی از تعرفههای ترامپ همچنین ممکن است شرکتها را به تعویق انداختن برنامههای سرمایهگذاری ترغیب کند که این موضوع به مشکلات اقتصادی میافزاید که در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵، کوچک شد.
طبق گزارش رویترز، چشمانداز اقتصادی تیرهتر، تصمیمگیری بانک مرکزی ژاپن در مورد زمان از سرگیری افزایش نرخ بهره را نیز پیچیده خواهد کرد. افزایش خطرات ناشی از تعرفههای آمریکا، بانک مرکزی ژاپن را مجبور کرد تا پیشبینیهای رشد و تورم خود را در اول مه به شدت کاهش دهد و در مورد این دیدگاه که اقتصاد ژاپن، بهبود متوسطی را از سر خواهد گرفت، تردید ایجاد کرد و اجازه داده تا هزینههای استقراض دوباره افزایش داده شود.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1404023122870/%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D9%86%D8%B2%D9%88%D9%84%DB%8C-%D8%B4%D8%AF