ایسنا/خراسان رضوی تداخل صنفی یکی از چالشهای مهم در نظام اقتصادی و تجاری است که میتواند تأثیرات مثبت و منفی داشته باشد. برخی معتقدند این پدیده باعث افزایش رقابت و تنوع خدمات میشود، در حالی که برخی دیگر آن را عامل بینظمی و رقابت ناسالم میدانند.
موضوع تداخل صنفی را همه ما در مراجعه به واحدهای صنفی مختلف دیدهایم. طلافروشانی که زعفران هم میفروشند یا مغازههای عرضه لوازم التحریر که لوازم آرایشی و بهداشتی عرضه میکنند، یا سوپرمارکتهایی که قهوه میفروشند. این موضوع نشان میدهد تداخل صنفی میتواند به تغییرات ساختاری در بازار منجر شود و نیازمند قوانین و مقررات مشخصی است تا از سوءاستفادههای احتمالی جلوگیری شود. البته در این میان فعالیت واحدهای صنفی در فضای مجازی هم خود قصه دیگری است که بحث تداخل صنفی را پررنگتر کرده است. برخی تصور میکنند که فروش محصولات در فضای مجازی در کنار فروش حضوری، نوعی تداخل صنفی محسوب میشود، اما طبق قوانین موجود، این دو حوزه از یکدیگر جدا هستند و فعالیت در فضای مجازی نیازمند دریافت پروانه کسب جداگانه است.
تداخل صنفی مهمترین چالش صاحبان کافیشاپهای مجوزدار مشهد
این روزها بیشترین تداخل صنفی را در صنف آبمیوه و کافیشاپ داریم. در سوپرمارکتها، پمپ بنزینها، مغازههای تغویض روغن و… شاهد عرضه قهوه هستیم و آنها یک دستگاه قهوه ساز کوچک رومیزی دارند و دیگر هیچ!
رئیس اتحادیه آبمیوه و بستنی و کافیشاپهای مشهد گفت: تداخل صنفی مهمترین چالش صاحبان کافیشاپهای مجوز دار در این شهر است.
امیر ملکوتی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: در واحدهای صنفی تحت پوشش اتحادیه، تخلفات کم است؛ اما بیشترین تخلف در حوزه صنف ما تداخل صنفی است که از سوی صاحبان بقیه صنوف ازجمله سوپرمارکتها، دکههای مطبوعاتی، مغازههای تعویض روغنها و … روی میدهد و بهطور غیرتخصصی و در یک شرایط نامناسب یک دستگاه قهوه ساز کوچک رومیزی در مغازهشان قرار داده و به مشتریان خود خدمات میدهند.
وی تأکید کرد: همه واحدهای صنفی مجوز دار تحت پوشش اتحادیه، دغدغه رعایت قوانین و مقررات را دارند و تداخل صنفی دردسر مهم فعالان این صنف است زیرا از ۱۷ هزار واحد صنفی فعال در سطح شهر مشهد ۸۰ درصد مرتکب تخلف تداخل صنفی هستند و قریب ۱۲ هزار واحد صنفی بدون تخصص لازم و مجوز فعالیت به مشتریان خود قهوه عرضه میکنند. اتحادیه آبمیوه و بستنی و کافیشاپ هم، امکان نظارت بر واحدهای صنفی غیر از صنف خود را ندارد و نمیتواند بر وضعیت این واحدها به لحاظ بهداشتی و رعایت مقررات و … نظارت داشته باشد و تنها میتواند به این واحدها اخطار بدهد.
رئیس اتحادیه آبمیوه و بستنی و کافیشاپهای مشهد بابیان اینکه تداخل صنفی منجر به بروز معضلات و مشکلات بسیاری میشود که بخشی از این موارد با سلامت شهروندان ارتباط دارد، اظهار کرد: قهوه تاریخ گذشته و بیکیفیت در دستگاههای غیربهداشتی با وضعیت نگهداری نادرست و ناسالم باقیمت ارزان در واحدهایی غیرمجاز که تحت پوشش این اتحادیه نیستند عرضه میشود که مصرف این نوع قهوه منجر به بروز مشکلات گوارشی و … برای شهروندان میشود.
وی افزود: یکی از اولویتها در واحدهای صنفی کافیشاپ تحت پوشش، نظافت و مراقبت از دستگاه قهوه ساز است که باید تمیز کردن پرتافیلتر صورت گیرد، اما در برخی واحدهای صنفی غیر مرتبط، دستگاههای قهوه ساز رومیزی کوچکی قرار دادهشده که باوجود نکات زیادی برای نگهداری صحیح و حفظ عملکرد بهینه دستگاه قهوه ساز و شستشوی بخشهای مختلف دستگاه مانند فیلترها و قطعات دیگر و پاکسازی قسمتهای داخلی دستگاه ، افراد غیر متخصص، مسائل بهداشتی را رعایت نمیکنند و در بازرسیها در داخل دستگاههای قهوه ساز روی میزیشان کپک هم دیده میشود.
ملکوتی بیان کرد: مطابق قانون در واحدهای عرضه آبمیوه، قهوه، کافیشاپ و… داشتن متراژمشخص، وجود روشور و کف شور و … ضروری است و رعایت برخی مسائل بهداشتی برای آنها تعریفشده اما در سوپرمارکت چنین مواردی لحاظ نمیشود.
وی با تأکید بر لزوم رسیدگی به معضل تداخل صنفی خاطرنشان کرد: در واحدهای دارای مجوز فعالیت تحت پوشش اتحادیه اعم از واحدهای عرضه آبمیوه و بستنی یا کافیشاپها با درک مسائل بازار در راستای مشتری مداری نسبت به رعایت قوانین و مسائل بهداشتی دقت میشود تا آنها مشتریانی ماندگار و وفادار برای خود داشته باشند لذا به دنبال ارائه محصول خوب و باکیفیت هستند و ما در قریب ۶۰۰ واحد کافیشاپ مجوز دار کمتر مشکلداریم. مشکل مهم ما با واحدهایی هست که به علت تداخل صنفی قهوه ارزان و فاقد کیفیت عرضه میکنند که این مسئله هم برای اتحادیه و هم برای شهروندان مشکلساز است.
ملکوتی ادامه داد: ۱۶۰۰ واحد صنفی تحت پوشش این اتحادیه هستند و حدود ۶۰۰ واحد بدون پروانه هم فعالاند که در مسیر اخذ مجوز فعالیتشان قرار دارند.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1404023122295/%D8%AA%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%84-%D8%B5%D9%86%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D9%81%DB%8C-%D8%B4%D8%A7%D9%BE-%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%AF