ایسنا/اصفهان سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا که همزمان با نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ برگزار شد، پس از دو روز نشستهای تخصصی، بازدیدهای صنعتی و امضای تفاهمنامههای اقتصادی، در اصفهان به کار خود پایان داد. این رویداد، با حضور ۵۰۰ نفر از مقامات دولتی، رؤسای اتاقهای بازرگانی و فعالان اقتصادی ۳۸ کشور آفریقایی، یکی از مهمترین برنامههای تجاری امسال بود.
آنچه این اجلاس بینالمللی را از دورههای قبلی متمایز کرد، میزبانی اصفهان در کنار تهران بود. برای نخستینبار شهری غیر از پایتخت، در سطح بینالمللی و با این حجم از مهمانان، میزبان اجلاس اقتصادی ایران و آفریقا شد و توانست قابلیتهای بالای خود در مدیریت رویدادهای جهانی را به نمایش بگذارد.
ورود هیئت آفریقایی به اصفهان؛ بزرگترین میزبانی خارج از پایتخت
در جریان این رویداد، ۲۰۰ نفر از اعضای هیئت آفریقایی نهم اردیبهشت وارد اصفهان شدند. در میان این هیئت، وزرای اقتصادی، معاونان وزرا، تجار و رؤسای اتاقهای بازرگانی کشورهای مختلف آفریقایی حضور داشتند. این نخستینبار است که شهری غیر از تهران، میزبان چنین اجلاسی با این سطح از مقامات و این تعداد مهمان بینالمللی میشود.
اتاق بازرگانی با همکاری استانداری و مجموعه مدیریت شهری، مسئولیت برنامهریزی و اجرای این بخش از اجلاس را برعهده داشت. با توجه به محدودیت زمانی دو روزه، برنامههایی فشرده و حسابشده برای بهرهبرداری حداکثری از این رویداد طراحی شد.
بازدیدهای صنعتی؛ نمایش ظرفیتهای تولیدی اصفهان
دهم اردیبهشت، هیئت آفریقایی براساس حوزه تخصصی و علاقهمندیشان به هشت گروه تقسیم شدند و از کارخانههای برتر استان در بخشهای مختلف صنعتی بازدید کردند. این بازدیدها شامل صنایع لوازم خانگی، دامپروری، محصولات کشاورزی، پتروشیمی، صنایع ساختمانی، فولاد و معدن بود.
فعالان اقتصادی آفریقایی با مشاهده سطح تولید، استانداردهای نظارتی و فناوریهای پیشرفته صنایع استان، شگفتزده شدند و توانمندیهای صنعتی ایران را فراتر از تصور خود دانستند. این بازدیدها نقش کلیدی در افزایش اعتماد هیئت آفریقایی به ظرفیتهای اقتصادی و صنعتی کشور داشت.
امضای تفاهمنامه میان اتاق بازرگانی اصفهان و ۶ کشور آفریقایی
همچنین روز نخست این رویداد در اصفهان با میزبانی اتاق بازرگانی اصفهان از رؤسا و نمایندگان اتاقهای بازرگانی کشورهای آفریقایی در یک نشست تخصصی به پایان رسید. در این نشست اتاقهای بازرگانی بهعنوان نمایندگان بخش خصوصی کشورشان در زمینه گسترش تعاملات و تجارتهای اقتصادی گفتگو کردند و هر دو طرف به معرفی ظرفیتهای اقتصادی پرداختند. حاصل این جلسه امضای تفاهمنامه همکاری میان اتاق بازرگانی اصفهان با اتاقهای بازرگانی شش کشور آفریقایی شامل غنا، سائوتومه و پرنسیپ، نیجریه، اوگاندا، زیمبابوه و گابن بود که زمینهساز ارتباط منسجمتر بین اصفهان و کشورهای حوزه آفریقا در آینده خواهد بود.
این تفاهمنامه شامل سه محور اساسی بود که بر اساس آن مقرر شد اتاقهای بازرگانی ایران و آفریقا همکاریهای خود را گسترش دهند، همچنین اتاقهای بازرگانی دو طرف، نفراتی را به عنوان نماینده رابط برای تسهیل امور معرفی کنند و در نهایت اتاقهای بازرگانی آفریقا نیازهای ضروری وارداتی و فرصتهای تجاری کشورهایشان را به اتاقهای بازرگانی ایران معرفی کنند.
جلسات تخصصی رودررو؛ بیسابقه در سطح تعاملات اقتصادی ایران و آفریقا
پس از آشنایی هیئت آفریقایی با توانمندیهای اقتصادی اصفهان، ۱۱ اردیبهشت روز برگزاری جلسات رودررو و تخصصی B۲B میان شرکتهای خصوصی اصفهان و اعضای هیئت تجاری آفریقایی بود.
بیش از ۵۰۰ نفر از نمایندگان شرکتهای خصوصی برای شرکت در این جلسات ثبت نام کرده بودند که در کنار ۲۰۰ عضو هیئت آفریقایی، مجموع شرکتکنندگان را به بیش از ۷۰۰ نفر رساند.
این جلسات که یکی از ویژگیهای متمایز این اجلاس به شمار میآید، کاملاً هدفمند و تخصصی برگزار شد. شرکتکنندگان بر اساس حوزه فعالیت خود به چهار گروه تخصصی شامل صنعت، کشاورزی و مواد غذایی، ساختمان، معدن و گردشگری و سلامت دستهبندی شدند تا فرصت مذاکره مستقیم و تبادل اطلاعات تجاری فراهم شود.
این رویکرد نوین در برگزاری جلسات تجاری، زمان و کیفیت مذاکرات را بهبود بخشید و ارتباطات تجاری مؤثرتری را میان فعالان اقتصادی ایران و آفریقا رقم زد.
اختتامیه در سالن همایشهای بینالمللی اصفهان
با پایان جلسات تخصصی، سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا، در مراسمی در سالن همایشهای بینالمللی اصفهان به کار خود پایان داد.
این سالن که با تلاش بخشهای دولتی، شهری و خصوصی برای این رویداد آمادهسازی شده بود، نمایانگر ظرفیتهای بالای اصفهان در میزبانی اجلاسهای بینالمللی است.
اختتامیه این رویداد با حضور وزیر میراث فرهنگی، نمایندگان سازمان توسعه تجارت، استانداری و اعضای اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد. سخنرانان ایرانی و آفریقایی بر ضرورت تداوم همکاریهای اقتصادی و توسعه تعاملات تجاری بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک تأکید کردند.
اصفهان بار دیگر توانست شایستگی خود در میزبانی از هیئتهای اقتصادی بینالمللی را اثبات کند و با مهماننوازی کمنظیر خود، توجه فعالان اقتصادی آفریقا را جلب کند.
سالن همایشهای بینالمللی اصفهان، با معماری منحصربهفرد و امکانات مدرن، از این پس میتواند میزبان رویدادهای بینالمللی در سطح گستردهتر باشد.
ارتقای زیرساختهایی مانند خط پروازی مستقیم، قطار سریعالسیر و توسعه هتلهای پنج ستاره، مسیر اصفهان را بهعنوان یک مرکز مهم تعاملات اقتصادی ایران در عرصه جهانی هموارتر خواهد کرد.
برگزاری سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا در اصفهان نهتنها به تحکیم تعاملات اقتصادی ایران و این قاره کمک کرد، بلکه تصویری توانمند از ظرفیتهای اقتصادی، صنعتی و فرهنگی ایران را به نمایش گذاشت. برگزاری اجلاسهایی از این دست میتواند در رشد و توسعه اقتصادی استان اصفهان و در پی آن کشور بسیار تأثیر گذار باشد و باعث رونق صادرات و ارزآوری شود.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1404021208407/%D8%B4%D8%B1%D9%88%D8%B9-%D9%81%D8%B5%D9%84-%DA%AF%D8%B1%D9%85-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%A8%D8%B7-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%82%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86