انتقاد از تصمیم‌گیری سنتی و روند صدور پروانه بهره‌برداری در کرمان


به گزارش ایرنا، شهباز حسن پور نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه در یکصد و نهمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان که با حضور استاندار و رییس کل دادگستری در اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد اظهارداشت: استان کرمان در حال جهش بزرگ اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است اما بعضی از مدیران، سنتی تصمیم می‌گیرند و سرمایه‌دار(سرمایه گذار) را هنوز زالوصفت و کارآفرین را هنوز به دید مرفه بی‌درد فرض می‌کنند.

۵ سال در جهاد گیر کارشناسان افتاده‌ام

وی گفت: روزانه تماس‌های مختلفی دارم و فقط یک نمونه از مجموعه جهاد کشاورزی استان یک خواسته داشتم که ٢ هزار پروانه گلخانه، دامداری، دامپروری و آبزیان صادر کنید و پروانه را به افراد بدهید بقیه مسائل با من که زورم به کارشناسان این مجموعه نمی‌رسد و پنج سال در همین جهاد استان گیر کرده‌ایم و اسنادش موجود است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خواهش دارم از رییس دستگاه قضا و دستگاه‌های نظارتی که اینجا هستند اگر بنده به اندازه یک ذره چیزی برای خودم خواستم به دستگاه قضا و نظارتی گزارش کنید. قصدم این است ظرفیتی که در استان کرمان است به حرکت درآید.

وی گفت: هفته گذشته این موضوع را با جمله دیگری گفتم، استاندار دلخور شد و گفت مدیران ما با کمترین حقوق شب و روز زحمت می‌کشند و به جای خسته نباشید خستگی بر تنشان می‌ماند.

حسن پور اضافه کرد: برای تمدید یک پروانه سرمایه گذار غیربومی در شهرستان سیرجان که ۶٠ میلیارد ریال بدهکار است می‌گویند تا این مبلغ را ندهید تمدید نمی‌شود که خواستم با ضمانت من ٢٠ میلیارد ریال می‌دهد پروانه را بدهید با دریافت وام بقیه را می‌پردازد.

گاهی دستگاه‌های نظارتی از مدیران اجرایی جلوتر هستند

وی گفت: دوست داریم الان که همه مسئولان با هم هماهنگ هستیم یک اتفاق مبارک در استان بیفتد؛ دست همگی را به گرمی می‌فشاریم و دست کسانی که با خودکار خود سریع‌تر کار را انجام می‌دهند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی خطاب به استاندار اظهار داشت: گاهی دستگاه‌های نظارتی از مدیران شما در استان روان تر و پیگیرتر هستند.

وی همچنین خطاب به یکی از فعالان معدن که در این جلسه صحبت کرد، گفت: تا زمانی که پول‌ها از کرمان به استان همجوار برده شود، وضعیت ما همین است؛ بدتر می‌شود و بهتر نمی‌شود.

انتقاد از تصمیم‌گیری سنتی و روند صدور پروانه بهره‌برداری در کرمان

شهبار حسن پور نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی

حسن پور تصریح کرد: کرمان را شهردار، استاندار و نماینده نمی‌سازد ما خیلی هنر کنیم مزاحم بخش خصوصی نشویم که متاسفانه هستیم.

وی افزود: قبل از نامگذاری امسال به نام سرمایه گذاری برای تولید، دفتر اتاق مشترک سرمایه گذاری و کارآفرینی در تهران راه اندازی شد که این اقدام استاندار قابل تقدیر و مبارک است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: خدا را شاکریم برای وحدت، هماهنگی و انسجامی که در جهت رفع موانع، مسائل و مشکلات این روزها با محوریت امام جمعه، استاندار پرتلاش و توسعه نگر و دستگاه قضایی همیشه همراه وجود دارد.

جلسه برای استفاده از نظرات بخش خصوصی در اصلاح قانون معادن

وی در مورد استفاده از نظرات بخش خصوصی و اتاق بازرگانی کرمان در فرآیند اصلاح قانون معادن در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مطالب شما را می‌پذیرم و این موضوع در دستور کار مجلس است. اولین روزی که استاندار اعلام آمادگی کند با دعوت از نمایندگان عضو کمیسیون صنایع و معادن در دفتر استاندار جلسه می‌گذاریم و وقت کافی در اختیار اتاق بازرگانی باشد که به اندازه کافی بحث و گفت و گو شود.

در این جلسه استاندار کرمان نیز سخنانی داشت و کلیدخوردن شروع خلع ید معادن غیرفعال را اعلام کرد که سخنان وی را اینجا می توانید مطالعه کنید.

نمایندگان برای جلسات شورای گفت و گو وقت بگذارند

رییس کل دادگستری استان کرمان هم در ادامه این جلسه گفت: ابتدا یک ایراد آیین نامه ای بگیرم. جلسه شورای گفت و گو از جلسات مهم در استان است که هم بخش خصوصی و هم دولتی حضور دارند و اگر کسی به این جلسه دعوت می‌شود باید وقت بگذارد.

اشاره حجت الاسلام ابراهیم حمیدی به نماینده کرمان و راور بود که به دلیل حضور در جلسات بعدی این نشست را ترک کرد و افزود: به ایشان ارادت دارم ولی ایراد می‌گیرم اگر دوستان وقت ندارند اصلا دعوت نشوند، اگر دعوت می‌شوند وقت بگذارند، من و استاندار هم که اینجا حضور داریم، بیکار نیستیم.

وی گفت: مطالبی که در این جلسه مطرح می‌شود بیشتر مرتبط با مجلس است، گزارش کارشناسی که ارائه می‌شود و اطلاع دارم برای دستور کار این جلسه شاید یک ماه کار می‌کنید، کار کارشناسی انجام و راهکارها، پیشنهادها و آسیب‌ها مطرح می‌شود لذا نمایندگان که عضو جلسه هستند باید پای صحبت‌ها بنشینند و بعد پیگیری کنند.

رییس کل دادگستری استان کرمان اظهار داشت: قبلا نمایندگان مجلس بیشتر برای حضور در این جلسه و شنیدن مطالب وقت می‌گذاشتند بنابراین هر کدام از نمایندگان که عضو جلسه شورای گفت و گو هستند، مجاب شوند که حضور موثر داشته باشند تا این جلسه به جمع بندی خوبی برسد و در رفع مشکلات و موانع تولید و اشتغال که در کشور بحث مهمی است، تاثیرگذار باشد.

وی درباره دستور کار جلسه که سرمایه گذاری در بخش معادن بود نیز گفت: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب و اینکه امسال را سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری کردند و کرمان هم استان معدنی است به این موضوع باید بیشتر توجه شود و مشکلات در حوزه سرمایه گذاری معادن چه سرمایه‌های خرد و بزرگ، صنایع بزرگ و کوچک و تولیدات خانگی مورد توجه قرار گیرد.

ابتدا و آخر امسال باید تفاوت داشته باشد

حمیدی تصریح کرد: ابتدا و آخر امسال باید با هم تفاوت داشته باشد و مسائل و مشکلاتی را که همیشه اینجا مطرح و بحث می‌شود در پایان سال به جمع بندی و نتیجه برسانیم که حاصلش این باشد سرمایه گذاران در معادن و سایر بخش‌های استان که ظرفیت وجود دارد به این اطمینان برسند که واقعا از آنها حمایت می‌شود.

انتقاد از تصمیم‌گیری سنتی و روند صدور پروانه بهره‌برداری در کرمان

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی رییس کل دادگستری استان کرمان

وی افزود: سرمایه گذاران باید به این اطمینان برسند که اگر در موضوعی سرمایه گذاری می‌کنند به تولیدات خوبی می‌رسند و همه دستگاه‌ها امنیت اقتصادی را برایشان فراهم و کمک می‌کنند که نقش خود را در تحقق شعار ایفا کنند.

رییس کل دادگستری کرمان سپس چند مشکل را نام برد و گفت: این مسائل در نشست‌هایی که با فعالان اقتصادی داریم یا پرونده‌های قضایی که تشکیل می‌شود و یا جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی احصا شده و اگر این چند موضوع را اتاق بازگاری امسال پییگری کند و برای آنها جلسات و کارگروه‌های تخصصی تشکیل دهد تا پایان سال به نتیجه برسد ما هم حمایت می‌کنیم.

مهمترین مشکل در روند صدور مجوزها

وی تسریع در صدور پروانه‌های بهره‌برداری را یکی از این مسائل عنوان کرد و افزود: بروکراسی اداری ما با این قوانین و دستورالعمل‌های دست و پاگیر برای سرمایه گذاران مشکل ایجاد کرده و اگر نیاز به اصلاح قانون یا آیین‌نامه در زمینه اجراست که برخی اعضا مطرح کردند یکبار برای همیشه پیگیری و رفع شود.

حمیدی گفت: بسیاری از سرمایه گذاران در بخش‌های مختلف معدن، کشاورزی و صنعت از این کار سخت بروکراسی اداری و پیچیده که در صدور پروانه هست، گلایه مند هستند و مشکل را در این می‌بینند لذا باید در استان و سطح ملی پیگیری شود و در دستور کار اتاق بازرگانی قرار گیرد.

وی توجه به مسائل زیست محیطی را از دیگر مسائل ذکر کرد و افزود: بخشی از معادن را داریم که غیرفعال هستند، وقتی ورود می کنیم که چرا فعال نیست بهانه‌هایی مطرح می‌شود و برخی موارد در جلسات شورای تامین با حضور استاندار بحث می‌شود که چرا مقاومت مردم یا اهالی محل وجود دارد و سرمایه گذار نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد.

رییس کل دادگستری کرمان بیان کرد: بهانه‌هایی را مطرح می‌کنند، یکی بحث منابع طبیعی، یکی مسائل زیست محیطی و گاهی احساس می‌کنند این معدن منابع آبی آنها را تهدید می‌کند و باعث خشکی قنات می‌شود.

قبل از صدور مجوزها همه جوانب سنجیده شود

وی گفت: متولیان صدور پروانه‌ها قبل از صدور یک پروانه و اینکه در اختیار کسی قرار گیرد به این مسائل توجه کنند که بعد بهانه دست کسی بیفتد و با این بهانه‌ها بخواهند مانع فعالیت سرمایه گذاری در یک بخش شوند.

حمیدی افزود: استفاده از منافع معدن در محلی که معدن در شهر یا روستا هست از دیگر موارد است و مردم توقع و انتظار دارند منافع حاصل از معدن اول اینکه برای مردم بومی همان محل باشد بعد زیرساخت‌های آن منطقه که مشکل دارد از منافع معدن تقویت شود.

پای کار آوردن مردم با استفاده از منافع معادن

وی تصریح کرد: اگر به این مسائل توجه کنیم مردم را پای کار می‌آوریم و خودشان حامی صنعت و معدن می‌شوند؛ اگر امروز مقاومت‌هایی وجود دارد این مقاومت‌ها از بین خواهد رفت.

رییس کل دادگستری کرمان گفت: تعیین تکلیف معادن غیرفعال نیز مساله بسیار مهمی است که در استان باید توجه شود. بخشی که خود سرمایه گذار به هر دلیل تمایل به راه اندازی معدن ندارد باید تعیین تکلیف و اگر قرار است خلع ید انجام گیرد، حاضریم کمک کنیم و پیگیری داشته باشیم که (کار) انجام شود.

بعضی آسیب‌های اجتماعی در معادن

وی ادامه داد: بعضی آسیب‌های اجتماعی نیز در معادن و جود دارد که مقداری کار را سخت می‌کند از جمله اعتیاد بعضی افرادی که آنجا مشغول به کار هستند یا سرقت‌هایی که صورت می‌گیرد، یا اختلافات کارگر و کارفرما که باید ورود کرد؛ اینها موانع سرمایه گذاری است که وقتی سرمایه گذار این موانع را کنار هم می‌گذارد شاید تمایلی به سرمایه گذاری نداشته باشد.

حمیدی گفت: ایمنی در معادن هم مهم است و اتاق بازرگانی کرمان که در خیلی مسائل مربوط به معادن کار کرده درباره ایمنی هم کار کند و آسیب‌هایی که وجود دارد و باعث حوادث تلخ در معدن می‌شود یا بعضا باعث تهدید سلامت و جان کارگران است، احصا و پیشنهادهای لازم در جلسات و کاگروه‌ها مطرح شود.

وی افزود: فرسودگی ماشین آلات در برخی حوادث موثر است، همچنین نبود یا ضعف زیرساخت‌های ایمنی در معدن، نبود یا ضعف آموزش کاربردی در حوزه‌های فنی و ایمنی برای کارگران مشکل ساز شده و زمانی که حادثه ای مشابه طبس یا جاهای دیگر اتفاق می‌افتد استان یا کشور تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: ناترازی انرژی نیز مشکل و آسیب جدی است که امروز سرمایه گذاران جرات نمی‌کنند در بخش صنعت سرمایه گذاری کنند که باید برای آنها تدابیر لازم اتخاذ شود که امنیت اقتصادی برای سرمایه گذار به وجود آید.

به گزارش ایرنا یکصد و نهمین نشست شورای استانی گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با حضور استاندار کرمان، رییس کل دادگستری استان، شهبار حسن پور نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، جمعی از فعالان بخش خصوصی و مدیران دولتی با موضوع “راهکارهای تحقق شعار سال با محوریت سرمایه‌گذاری در بخش معدن” برگزار شد.


منبع: https://www.irna.ir/news/85819712/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D8%B5%D9%85%DB%8C%D9%85-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%B3%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D9%88-%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF-%D8%B5%D8%AF%D9%88%D8%B1-%D9%BE%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A8%D9%87%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86