کاهش ۴۰ درصدی ذخایر سدهای کشور تولید برق را سخت‌تر می‌کند



به گزارش خبرنگار ایرنا،‌ محمد الله‌داد روز دوشنبه در نشست مدیریت مصرف و قدردانی از مشترکان اختصاصی شرکت برق منطقه‌ای زنجان با قدردانی از صاحبان صنایع به دلیل تحمل یک زمستان و تابستان سخت در سال ۱۴۰۳ اظهار داشت: امروز زیرساخت شبکه برق دچار ناترازی شده که دلیل آن غفلت از صنعت برق کشور است.

وی یکی از علل تحمیل ضرر به صنعت برق را پایین بودن تعرفه‌ها دانست و اظهار داشت: پایین بودن تعرفه‌های برق کشور نسبت به کشورهای همسایه سبب شده ضررهایی را متحمل شویم.

الله داد با بیان اینکه استان زنجان و قزوین دارای صنایع زیربنایی برق کشور هستند، تصریح کرد: قیمت هرکیلووات ساعت برق در ترکیه هشت سنت آمریکا، در پاکستان ۱۶ سنت، ارمنستان ۱۱ سنت و عمان ۲۲ سنت است.

وی با اشاره به وضعیت مصرف برق بیش از حد صنایع استان‌های زنجان و قزوین، عنوان کرد: مصرف بیش از حد این واحدها در کل کشور سبب ناترازی می‌شود.

الله داد در ادامه به وضعیت اسفناک مصرف برق در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: متاسفانه برق کشاورزی از برق حوزه صنعت هم وضعیت بدتری دارد و بهره وری کشاورزی مانند سابق بوده و اقدامی برای برق خصوصی در کشاورزی صورت نگرفته است.

معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر به لزوم هدایت به سمت تولید انرژی پاک تاکید کرد و افزود: تولید انرژی از طریق باد و خورشید می‌تواند ناترازی را کاهش دهد.

امین حلم‌زاده مدیر پایش بار و انرژی توانیر نیز در این نشست، گفت: افزایش دما و وضعیت خاص آب و هوایی، رشد مصارف غیرمجاز اعم از استخراج رمز ارز، مصارف مرتبط با رشد جمعیت اعم از اتباع غیرمجاز، احداث شهرک‌ها و مجتمع‌های مسکونی و تفریحی و استفاده بی‌رویه از کولرهای گازی مواردی هستند که سبب رشد غیر عادی برق در کشور شده‌اند.

وی افزود: تکلیف صنایع برای احداث نیروگاه یکی از راه‌حل‌های بهبود وضعیت برق در کشور بوده و برنامه‌ریزی برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع صورت گرفته است.

حلم زاده اظهار داشت: ۱۴ مگاپروژه مرتبط با مدیریت و کاهش ناترازی انجام شده و از سوی دیگر توسعه پرسرعت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در دستور کار قرار گرفته است‌.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان نیز در این نشست به موضوع مهم پایداری شبکه اشاره کرد و گفت: اگر پایداری شبکه نداشته باشیم در تامین برق مشترکین ناتوان خواهیم شد.

سیده پروانه برهانی با قدردانی از مشترکین برق منطقه‌ای در سال گذشته بابت همکاری در خصوص قطعیهای برق، گفت: جزو استان‌هایی در کشور بودیم که بیشترین همکاری صنایع با دولت صورت گرفت.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای زنجان گفت: این روزها که محدودیتی در مصرف برق نیست، برق ۱۸ مشترک صنایع بزرگ زنجان و قزوین (مشترکین برق منطقه‌ای) حدود ۲۸۰ مگاوات و سهم زنجان ۲۴۰ مگاوات است.

وی تاکید کرد: نباید مشترکین برق منطقه‌ای که در خط مقدم تولید قرار دارند، متضرر شوند.

در این مراسم مدیران استانی از مشترکین خوش حساب برق منطقه‌ای زنجان تجلیل و بعد از اتمام مراسم جمعی از مدیران‌ حاضر از خط تولید شرکت ایران ترانسفو بازدید کردند.


منبع: https://www.irna.ir/news/85809570/%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4-%DB%B4%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF%DB%8C-%D8%B0%D8%AE%D8%A7%DB%8C%D8%B1-%D8%B3%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D8%B1%D8%A7-%D8%B3%D8%AE%D8%AA-%D8%AA%D8%B1-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D8%AF