معرفی نیازمندی‌های نیروی هوایی در ۴ حوزه فناوری



معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به برگزاری نمایشگاهی از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حوزه نیازمندی‌های نظامی، گفت: نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران در ۴ حوزه نیازهای خود را ارائه کردند که شامل ربات‌های جنگی، پهپادها، تجهیزات دریایی بدون سرنشین و خودروها می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر سیاوش ملکی فر  امروز در رویداد تبادل فناوری کاربرد هوش مصنوعی در  تجهیزات بدون سرنشین نظامی با یادی از شهید ستاری و رشادت‌های نیروی هوایی برای تامین امنیت کشور، گفت: قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در سال ۸۲ به تصویب رسید و ذیل آن صندوقی به نام صندوق نوآوری و شکوفایی شکل گرفت که زیر نظر مستقیم رئیس جمهور کار و فعالیت می‌کند.

وی تامین مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان را وظیفه اصلی این صندوق دانست و اظهار کرد: امروز تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به بیش از ۱۰ هزار شرکت بالغ شده است. ما در عرصه دانش‌بنیان‌ها دو قانون داریم که اولین آن در سال ۸۲ و دومین آن در سال ۱۴۰۱ به تصویب رسیده‌ است.

ملکی فر با بیان اینکه در هر دوی این قوانین حمایت‌هایی از شرکت‌های دانش‌بنیان لحاظ شده است، خاطرنشان کرد: سرمایه ۵۰ هزار میلیارد تومانی که برای این صندوق تصویب شده و به زودی محقق می‌شود، در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار می‌گیرد.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اعضای هیات امنای صندوق، اظهار کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان امروز حدود ۵۲۳ هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده‌اند و پیش‌بینی ما این است که فروش کل این شرکت‌ها در سال ۱۴۰۳ از مرز ۲ همت عبور کرده باشد.

ملکی فر خدمات این صندوق را در ۴ دسته دانست و یادآور شد: در قالب این ۴ دسته تلاش می‌شود که خدمات مالی و غیر مالی به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه دهیم.

وی یکی از خدمات این صندوق را توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: به رغم همه محدودیت‌هایی که در این سال‌ها داشتیم و اعتبارات این صندوق به تدریج به صندوق تزریق شده است، تاکنون حدود ۹۵ هزار میلیارد تومان اعتبار به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه داده‌ایم.

وی اضافه کرد: ما در تلاش هستیم که شرکت‌های دانش‌بنیان را در صنایع مختلف و دستگاه‌های مختلف در حوزه‌های سلامت، کشاورزی، معدن و خودروسازی و نیروهای مسلح و سایر دستگاه‌ها مرتبط کنیم. این ارتباط در راستای کاربردی شدن فناوری‌های تولید شده در کشور است.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، یکی از ابزارهای بازارسازی این صندوق را برگزاری رویدادهای فناورانه دانست و گفت: این رویداد چهل و پنجمین دوره از رویدادهای این حوزه محسوب می‌شود. ما تاکنون رویدادهای متنوعی را در حوزه های مختلف برگزار کردیم و بیش از ۵ هزار همت قرارداد در خلال این رویدادها منعقد شده است.

وی با اشاره به رویداد امروز با بیان اینکه برنامه‌ریزی اجرای آن از یک سال قبل آغاز شده است، افزود: نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران در ۴ حوزه نیازهای خود را ارائه کرده است که شامل ربات‌های جنگی، پهپادها، تجهیزات دریایی بدون سرنشین و خودروها می‌شود.

ملکی فر تاکید کرد: در این حوزه‌ها تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور را شناسایی کردیم و آنچه که در نمایشگاه امروز ارائه شده، همه توانایی‌های شرکت‌ها نیست و شرکت‌های دیگری هستند که فعال هستند، ولی این شرکت‌ها نسبت به سایر شرکت‌ها آماده‌ترند.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1404013117631/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2%D9%85%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DB%B4-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C