۳۵۲ واحد راکد از ابتدای امسال احیاء شد

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه‌کرد: در این راستا همچنین از منابع تامین مالی زنجیره‌ای و تبصره ۱۸ قانون بودجه نیز استفاده می‌شود.

«علی رسولیان» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به گذشت یک سال از فعالیت دولت سیزدهم، افزود: احیاء و بازسازی واحدهای راکد یکی از مهمترین سیاست‌های دولت سیزدهم است و شخص رییس‌جمهور به‌ویژه در سفرهای استانی پیگیر آن است.

وی همچنین گفت: در بررسی‌های انجام شده و عارضه‌یابی کلینیکی مشخص شد ۱۰ درصد واحدها به دلایل مختلف اصلا علاقه‌ای به احیا یا افزایش ظرفیت تولید ندارند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران بیان‌داشت: بررسی وزارت صمت و سایر بخش‌ها نشان می‌دهد یکی از بهترین شیوه‌ها برای ایجاد شغل و ارزش‌افزوده، استفاده از ظرفیت‌های معطل مانده است که از زیرساخت های آب، برق، گاز، ماشین‌آلات، تجهیزات و غیره برخوردارند.

به گزارش ایرنا، سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۹ شهرک و ۳۳۸ ناحیه صنعتی و پنج منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره‌ برداری، ۸۴ شهرک و ناحیه صنعتیتخصصی، ۶ شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، دو مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم‌ افزاری، ۹۹ هزار و ۱۴۳ قرارداد منعقده و بهره ‌برداری از ۴۹ هزار و ۵۲۹ واحد صنعتی و سه هزار و ۲۴۵ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۸۷ هزار و ۷۵ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.


منبع: https://www.irna.ir/news/84851633/%DB%B3%DB%B5%DB%B2-%D9%88%D8%A7%D8%AD%D8%AF-%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D8%A8%D8%AA%D8%AF%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D8%AD%DB%8C%D8%A7%D8%A1-%D8%B4%D8%AF

وی گفت:‌ البته برخی از همین واحدها، گرچه از امکانات، سازه‌ها، ابنیه و زیرساخت‌های خدماتی خوبی برخوردارند، اما نیازمند تعویض ماشین‌آلات یا دستگاه‌ها، تغییر محصولات و تولیدات و غیره هستند.

وی ادامه‌داد: عملیات احیاء واحدها امسال نیز در دو بخش در حال پیگیری است که در بخش نخست، احیاء دو هزار واحد کاملا راکد و بخش دوم، بازگشت به فعالیت واحدهایی است که با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند.

رسولیان تاکید کرد: همچنین تلاش شده تا واحدهای راکد و نیمه‌فعال را به بنگاه‌های توانمند و دارای بازار خوب که امکان توسعه برایشان فراهم است وصل کنیم که در این راستا ۲۰ درصد از این واحدها از طریق واگذاری به مالکان جدید و ۱۱ درصد از طریق مشارکت با سرمایه‌گذاران جدید و صاحب توانمندی، احیا شدند.

رسولیان با اشاره به عارضه‌یابی مشکلات برای بازگشت به تولید این واحدها، خاطرنشان‌کرد:‌ عملیات احیاء در دولت سیزدهم با شیوه‌های جدیدی در دستور کار قرار دارد که در پایان سال ۱۴۰۰ با نتایج خوبی نیز همراه شد، به‌طوری که شاهد احیای بیش از دو هزار واحد در داخل و خارج شهرک‌های صنعتی بودیم.

وی با اشاره به استفاده از ظرفیت بانک‌ها در این مسیر، بیان‌داشت: طی تفاهم‌نامه‌ای با بانک ملی تاکنون یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از سوی این بانک همراه با منابع سازمان صنایع کوچک برای راه‌اندازی مجدد واحدهای راکد یا افزایش ظرفیت واحدهای نیمه‌فعال تخصیص یافت.

رسولیان گفت: در حوزه صنعتی، از ابتدای امسال تاکنون ۳۵۲ واحد راکد احیاء شد که شامل ۳۱۲ واحد در داخل شهرک‌های صنعتی و ۴۰ واحد در بیرون از شهرک‌هاست.

وی یادآور شد: در همین راستا، به دستور معاون اول رییس‌جمهور «نهضت احیاء» نیز شکل گرفته است که شامل راه‌اندازی واحدهای راکد و نیمه‌فعال بخش‌های صنعتی، کشاورزی، گردشگری و غیره است.

وی افزود:‌ مطابق آمارها، از ۳۵۲ واحد یاد شده هشت درصد با اخذ تسهیلات، ۱۴ درصد از طریق تامین مواد اولیه، ۱۳ درصد از طریق رفع مشکلات بازاریابی و ۹ درصد نیز از طریق تولید محصولات جدید احیا شدند.

معاون وزیر صمت اظهار داشت: در بخش دوم، فقط در داخل شهرک‌های صنعتی احیاء سه‌هزار و ۳۰۰ واحد که قابلیت ارتقا داشته باشند در سال جاری در دستور کار است.