آیین تفاهمنامه همکاری میان حجت السلام مصطفی رستمی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و محمداتاب وزارت صنعت، معدن و تجارت، چهارم اسفندماه سال گذشته با موضوع «روایت پیشرفت در زمینه ترویج و روایت پیشرفتهای علمی و صنعتی کشور» به امضا رسید. هدفگذاری این تفاهمنامه بازدید دانشجویان از مراکز صنعتی در سال ۱۴۰۴ است.
در این زمینه حجتالاسلام مصطفی رستمی در گفتوگو با خبرنگار علمی ایرنا درباره اجرای این تفاهمنامه توضیح داد: طبق توافق صورت گرفته، خرداد ماه امسال ۱۰ هزار دانشجوی دانشگاههای کشور از دستاوردهای علمی و صنعتی حوزه وزارت صمت بازدید خواهند کرد. ما در گذشته با بسیج در برگزاری اردوی راهیان پیشرفت همکاری داشتیم و برای اجرایی کردن این تفاهمنامه نیز مجموعهای از مراکز شاخص در حوزه صنایع نظامی و عمومی کشور را جهت بازدید دانشجویی هدفگذاری کردیم.
وی افزود: در تفاهمنامه اخیر بین نهاد نمایندگی رهبری و وزارت صمت، نشست برخطی را با حضور مدیران کل و مسئولان وزارتخانه در تمام استانها داشتیم و برای دانشگاهها در گام نخست با ۱۰ هزار نفر دانشجو این طرح اجرا میشود و در دورههای بعدی با تداوم آن، از هر کدام در منطقه خود از دستاوردهای علمی و صنعتی که با دست صنعتگران و مجاهدان عرصه صنعت و اقتصاد و دانش کشور ایجاد شده، بازدید خواهند کرد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: امیدآفرینی، جریان شناخت مسائل، جریان تلاش و حرکت برای حل مساله، توسط نهادهای علمی قرار است در این فضا رقم بخورد و در مراحل بعدی با ارزیابی این مرحله، گسترش بیشتری خواهد داشت.
رستمی این را هم گفت که تفاهمنامههای دیگری در حوزه ظرفیتهای دانشگاهی با دستگاههای مختلف کشور در دستور کار نهاد نمایندگی رهبری دستور کار دارد و با بعضی دستگاههای فرهنگی، حوزوی و علمی کشور نیز تفاهمنامههایی منعقد شده است.
۸۵ درصد موضوعات دانشگاهی، متناسب با نیازهای کشور نیستند
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در بخش دیگری درباره استفاده از طرفیت این نهاد برای تقویت مرجعیت دیپلماسی علمی گفت: یکی از مسائلی که در حقیقت به عنوان چالشهای جریان علمی، پژوهش و تحقیقات در کشور باید از آن یاد کرد موضوع نپرداختن به نیازها و مسائل عینی جامعه در پژوهش دانشگاهی است.
وی افزود: آمارها متفاوت است اما بر اساس گزارشهای پژوهشی، تا ۸۵ درصد موضوعات دانشگاهی در رسالهها و پایاننامهها متناسب با نیازهای کشور نیست و این ظرفیت بسیار بزرگ در حال هدر رفتن است.
رستمی اظهار داشت: اگر بتوانیم در عین حال که مقالات، تحقیقات و پژوهشهایی را که دانشجوها و پژوهشگرها در تراز و نصاب و شاخصهای بینالمللی تولید میکنند، جزء مستندات علمی قرار بگیرد و از آن طرف هم بتوانیم این پژوهشها را به سمت مسائل عینی جامعه هدایت کنیم، بار زیادی از جریان علمی کشور با وجود محدودیت منابع هم ازنظر نیروی انسانی و هم مالی رفع میشود. بنابراین باید روی ظرفیتهای محدود متمرکز شویم که در این ریل حل مساله و رفع مشکل اتفاق خواهد افتاد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری اظهار داشت: در کنار آن باید الگویی برای دیپلماسی علمی در پژوهشهای موفق حل مساله در داخل کشور داشته باشیم و هم روشها و هم دانشمندانی که توانمندی حل مسائل را دارند معرفی شوند.
منبع: https://www.irna.ir/news/85829408/%DB%B1%DB%B0-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D8%AC%D9%88-%D8%A7%D8%B2-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF