به گزارش ایرنا، سفیر ایران در مسکو دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در این نشست ضمن تقدیر از روسای اتاق بازرگانی ایران و روسیه برای گردهم آوردن تجار دو کشور گفت: این دیدار و همایش در شرایط بسیار خوب و ممتازی برگزار میشود، در ابتدای سال معاهده جامع مشارکت راهبردی بین روسای دو کشور امضا شد و امروز روابط ایران و روسیه به سطح روابط راهبردی ارتقا یافته است.
کاظم جلالی با اشاره به لازم الاجرا شدن موافقنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ خاطرنشان کرد: امروز شرایط به لحاظ سیاسی برای توسعه روابط اقتصادی دو کشور فراهم است و برخی از مسائل و موانع کشور در حوزه بانکی، گمرکی، حمل و نقل و پشتیبانی حل و فصل خواهد شد و مسیر برای توسعه همکاری ها مهیا شده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با تاکید بر ضرورت ارتباط و شناخت بخش خصوصی دو کشور از همدیگر، اظهار داشت: نقش اتاق های بازرگانی ایران و روسیه و اتاق های شورا در ایجاد ارتباط مستمر و دائم بسیار اهمیت دارد و باید برای شکل گیری این روابط و شناخت بهتر تلاش کنند.
جلالی نقش دولتمردان دو کشور را بسترسازی برای همکاریهای اقتصادی عنوان کرد و گفت: سفر هیات تجاری به ریاست رییس محترم اتاق بازرگانی کشورمان به مسکو، از منظر فعال ساختن بخش خصوصی دو کشور مهم میدانیم.
وی در پایان با تشکر از ارتباطات خوب و مستمر رئیس اتاق بازرگانی فدراسیون روسیه با سفارت کشورمان، پیشنهاد کرد، روسای اتاق بازرگانی دو کشور سالانه دستکم دو دیدار و نشست با همدیگر داشته باشند.
رشد ۱۶ درصدی حجم گردش تجاری ایران و روسیه
سرگئی کاتِرین رئیس اتاق بازرگانی و صنعت فدراسیون روسیه از رشد ۱۶ درصدی حجم گردش تجاری دو کشور در سال اخیر خبر داد و گفت: در دو سال گذشته تبادل گسترده هیاتهای تجاری بین دو کشور را داشتیم، این سفرها موفقیت آمیز بود و به طور کلی از روابط اقتصادی ایران و روسیه رضایت داریم و این رشد ۱۶ درصدی محصول کار کارآفرینان ایرانی است.
وی افزود: شورای تجاری هم به میزان قابل توجهی نقش زیادی را در ایجاد فرصت گفتگو بین نمایندگان تجاری ایفا می کند و در چارچوب این شورا، مشورت ها و نشست های دو طرف برگزار می شود.
وی در پایان گفت که از روند توسعه روابط اقتصادی دو کشور حمایت می کنیم.
محورهای راهبردی برای تحقق تجارت دوجانبه ایران و روسیه به روایت رئیس اتاق ایران
صمد حسنزاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این دیدار گفت: هدف از این دیدار، تعمیق روابط تجاری و اقتصادی ایران و روسیه با توجه به ظرفیتهای بزرگی است که در ایران وجود دارد.
وی افزود: با توجه به اراده دولتهای ایران و روسیه و بخشهای خصوصی دو کشور، روابط ایران و روسیه وارد مرحله جدیدی میشود و افزایش میزان تبادلات تجاری ایران و روسیه گواهی بر حرکت رو به جلو در این حوزه است.
حسنزاده با بیان اینکه اتاق ایران در سالهای اخیر، اقدامات متعددی برای حضور فعال تجار در نمایشگاههای روسیه و اعزام هیأتهای تجاری ایران به این نمایشگاهها در استانهای مختلف روسیه انجام داده است، با تاکید بر فراهم آوردن زیرساختهای صدور گواهی مبدا تجارت آزاد اوراسیا، گفت: تحقق جهش در تجارت دوجانبه مستلزم توجه به چند محور راهبردی است.
رئیس اتاق ایران از «استفاده هدفمند از توافق تجارت آزاد اوراسیا با همسانسازی رویههای گمرکی و حل اختلافات در زمینه گواهی مبدا و تشکیل کمیته پیگیری برای حل موارد فنی و استاندارد»، «رفع موانع بانکی و تسهیل معاملات با استفاده از ارزهای ملی و اصلاح نرخهای تبادل و ایجاد مسیرهای مالی پایدار و مطمئن»، «توسعه زیرساختهای حملونقل و نوسازی ناوگان ریلی و دریایی»، «توسعه دیپلماسی اقتصادسی ایران و روسیه در چارچوب نهادهای چندجانبه مانند بریکس و سازمان همکاری شانگهای و تسهیل روند اخذ روادید تجاری و حذف موانع غیرضروری توسط اتاق بازرگانی روسیه» به عنوان مولفههای مهم در تحقق جهش تجاری دو کشور نام برد.
وی با اعلام آمادگی اتاق ایران برای گسترش همکاریهای تجاری ایران و روسیه در قالب کمیتههای تخصصی، نمایشگاهها، صندوقهای سرمایهگذاری دو جانبه و اجرای پروژههای مشترک و توسعه برنامههای کشاورزی و پروژههای صنعتی و پتروشیمی، تاکید کرد: برای تحقق تمامی موارد نیاز به اراده مسئولین دو کشور و برنامهریزی و هماهنگی میان دولت و بخش خصوصی است.
هدفگذاری ۱۰ میلیارد دلاری برای مبادلات تجاری ایران و روسیه
قدیر قیافه، نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این نشست، با بیان اینکه روابط ایران و روسیه توسعه لازم را پیدا نکرده است، ابراز امیدواری کرد: با توجه به شرایط جدید امیدواریم ارتباطات تجاری دو کشور توسعه یابد.
قیافه با بیان اینکه ظرفیتهای ایران در حوزههای مختلف، امکان گسترش همکاریهای دو کشور را افزایش میدهد؛ خاطرنشان کرد: برخی کالاهای ایرانی جایگاه بالاتری از کالاهای اروپایی دارد.
او با اشاره به صادرات فولاد و قطعات ویژه صنعتی از ایران به روسیه، گفت: تعدادی از کارخانههای اوره و آمونیاک روسیه با کاتالیستهای ایران کار میکنند.
نایب رئیس اتاق ایران از رفتار حرفهای، شناخت صحیح از بازار، حضور در رویدادهای تخصصی و ارتباطات دائم با مصرفکنندگان روسی به عنوان مولفههای مهم گسترش روابط تجاری دو کشور نام برد و گفت: با توجه به اقدامات دو کشور برای تجارت آزاد اوراسیا، نتایج بهتری را مشاهده خواهیم کرد. قیافه در پایان گفت: هدفگذاری ما برای افزایش مبادلات تجاری ایران و روسیه این است که حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه به رقم ۱۰ میلیارد دلار در ۱۰ سال آینده برسد.
این خبر در حال تکمیل است.
منبع: https://www.irna.ir/news/85837953/%D9%87%D8%AF%D9%81%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%88-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%DB%B1%DB%B0-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1%DB%8C