رئیس انجمن صنفی پرورشدهندگان قارچ خوراکی با اشاره به مشکلات پیش روی این صنعت گفت: از نظام مهندسی کشاورزی درخواست کردیم که تشکل قارچ در بخشی از فرآیند صدور مجوزهای جدید و تمدید مجوزهای قدیمی واحدهای صنفی باشد اما هنوز هیچ پاسخی نگرفته ایم.یعنی ما به عنوان تشکل فعال در این بخش از برخی از واحدهای جدید فعال در حوزه قارچ بی خبریم. سال گذشته بیش از ۴۰ تا ۴۵ واحد در سطح استان تهران از مجوز اخذ شده در راستای ایجاد واحد تولید قارچ استفاده کردند و فعالیتی نداشتند.
وی تصریح کرد: سال گذشته رایزنی خوبی با بازرگانان در حوزه تره بار برای صادرات قارچ به کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله امارات، عمان، کویت و عراق انجام شده و هر ماه حدود ۹۰۰ تا هزارتن صادرات داریم که ارزش آن حدود ۱۲ میلیون دلار است.
وی با بیان اینکه انجمن قارچ خرید تضمینی را در دستور کار قرار داده است،گفت: به دلیل اینکه قارچ محصول فساد پذیر است امکان اینکه تولیدات امروز در روزهای بعد فروخته شود وجود ندارد و دلالان از این شرایط سوء استفاده می کنند و محصولات را با قیمت پایین خریداری می کنند. در راستای حمایت از تولیدکنندگان واحدی به نام حمایتی ایجاد کردیم که با سرمایه گذاری تولید کننده ها کمک می کند زمانی که محصول بازار خوبی ندارد خرید تضمینی به صورت مستمر انجام شود.
به گزارش ایسنا، مهدی رجبی در نشست خبری که ظهر امروز برگزار شد، اظهار کرد: سرانه مصرف قارچ در دنیا ۴.۵کیلوگرم است در حالی که سرانه مصرف قارچ در کشور ما سال ۱۴۰۱ تازه ه ۲.۵ کیلو رسیده است.
وی ادامه داد: قطعا اگر انجمن از این فرایند آگاه بود نظارت ها بیشتر می شد. همچنین برخی از واحدها برای تولید قارچ مجوز گرفتند اما آن واحد آنقدر غیر استاندارد بودند که نتوانستند به تولید و بهره وری مناسب برسند و تسهیلات دریافتی را پس دهند. در حقیقت وقتی تشکل از میزان تولید واحدها اطلاع داشته باشد می توانو عرضه و تقاضا را کنترل کند و تولیدکنندگان دچار مشکل نخواهد شد.
رئیس انجمن صنفی پرورشدهندگان قارچ خوراکی کشور با بیان اینکه سال ۱۴۰۱، حدود ۲۱۰هزارتن قارچ در کشور تولید شد، افزود: پیش بینی میکنیم امسال با توجه به ورود واحدهای جدید میزان تولیدات ۲۲۵هزارتن هم برسد البته اگر بتوانیم صادرات را ارتقا دهیم تولید نیز افزایش مییابد.
رجبی در بخش دیگری از صحبت هایش به صنایع فرآوری و تبدیلی در این صنعت اشاره کرد و گفت: سال گذشته یک میلیون تن کمپوست و ۲۱۰ هزارتن قارچ تولید شد.بیش از ٣٠٠٠ تن قارچ به صنایع رفت که رشد ۵۰درصدی نسبت سال گذشته داشت.همچنین قرار است سال آینده چند واحدهای فرآوری قارچ راه اندازی و محصولاتی چون قارچ پخته شده، کنسرو، قارچ خشک شده ، پودر قارچ و چیپس نیز تولید شود.
رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی کشور افزود: همچنین با واحدهای کشت و صنعت برای تامین مواد اولیه قارچ یعنی کمپوست رایزنی هایی شده است.کمپوست از کاه، کود مرغی و ضایعات بخش کشاورزی و… تشکیل می شود. بیش از ۸۰ درصد مواد اولیه ضایعات بخش کشاورزی است.
به گفته این فعال بخش خصوصی حدود ۹۵درصد بارهای ورودی به تهران را رصد می کنیم و بین ۵ تا ۷درصد قارچ های موجود در کشور توسط واحدهای بدون پروانه تولید می شوند.
وی همچنین تاکید کرد: در فصل بهار ترجیحا از مغازه هایی که قارچ های صحرایی، کوهی وجنگلی عرضه میکنند،خرید نکنند.
انتهای پیام