فعالیت ۵۴۰ واحد تحقیق و توسعه در صنعت تهران



به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مهدی سیجانی» روز دوشنبه در آیین تقدیر از واحدهای صنعتی دانش بنیان و پژوهش محور اظهار داشت: واحدهای تحقیق و توسعه و شرکت های دانش بنیان به ارتقای بهره وری صنعت کمک می کنند؛ این مراکز وقتی در کنار واحدهای اقتصادی قرار می گیرند و منجر به احیای آنها می شوند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران بیان داشت: تقدیر از واحدهای صنعتی از سال ۱۴۰۱ به صورت استانی آغاز شده است و امروز ۱۰ واحد تحقیق و توسعه، ۶ فنی و مهندسی و یک مرکز پژوهش های صنعتی و معدنی نمونه تقدیر شدند.

وی با اشاره به فعالیت سه هزار و ۹۰۰ مرکز پژوهشی در استان تهران گفت: ۶۷۰ جواز مراکز پژوهشی نیز صادر شده است که مشغول به فعالیت هستند.

صنعت استان تهران پیر و فرسوده است

در ادامه این نشست، «حشمت اله عسگری» معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران با بیان اینکه وضعیت صنعت در تهران فرسوده است و نیاز به نوسازی و بروزرسانی دارد، گفت: اگر این روند اصلاح نشود، به زودی تولید در تهران کاهش یافته و رقابت‌پذیری آن از بین می رود.

وی اضافه کرد: نیاز است واحدهای دانش‌بنیان و فناورانه در حوزه‌های مختلف به ویژه صنعت وارد عمل شده و فرآیندهای تولید را بروز کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران با بیان اینکه یکی از چالش‌های مهم بحث مدیریت مصرف انرژی است، گفت: مصرف انرژی در کشور به دلیل نبود برنامه‌ریزی مناسب، روز به روز افزایش یافته است و از این رو کاهش مصرف انرژی، تغییر شیفت کاری و بهره‌وری بهتر در مصرف انرژی از جمله راهکارهای پیشنهادی است.

شهرک‌های صنعتی تا ۱۸ ماه آینده به شبکه برق پایدار وصل می‌شود

وی بیان کرد: در بخش زیرساخت‌های انرژی، وضعیت شهرک‌های صنعتی در تهران شکننده و آسیب‌پذیر است. تفاهم‌نامه‌ای با وزارت نیرو برای بهبود زیرساخت‌های برق شهرک‌های صنعتی تهران امضا شده است که قرار است ظرف ۱۸ ماه، این شهرک‌ها به شبکه برق پایدار و قوی متصل شوند.

معاون استاندار تهران تاکید کرد: این اقدامات، نشان‌دهنده تصمیم‌گیری‌های بزرگ در شرایط سخت است که هدف آن بهره‌برداری بهتر از ظرفیت‌های خدادادی و ارتقاء زیرساخت‌ها برای توسعه پایدار است.

عسگری بر بهره وری از ظرفیت های مجموعه نوآوری در صنعت تاکید کرد و گفت: مراکز فناورانه و دانشگاه‌های بزرگ و معتبر تهران نقش پشتوانه اصلی در توسعه صنعت، کشاورزی و تولید کشور دارند و بیش از ۵۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در استان تهران فعالیت می‌کنند.

وی ابراز کرد: این شرکت‌ها نقش پیشران و رقابتی در اقتصاد دارند و حضور فعال بانک‌های فناوری در کنار این مجموعه‌ها، استمرار تولید و رقابت‌پذیری را تضمین می‌کند همچنین موفقیت واحدهای تولیدی وابسته به حضور فعال و پویای این مجموعه‌ها است، چرا که بدون فعالیت تولیدی مستمر و در ارتباط با بازار و نیازهای جامعه، پایداری و رشد درازمدت امکان‌پذیر نیست.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران خاطر نشان کرد: در این راستا، قانون جهش تولید دانش‌بنیان و آیین‌نامه‌های مرتبط، ابزارهای مهمی برای حمایت مالیاتی و تشویق فعالیت‌های علمی و فناورانه هستند که باید به حداکثر بهره‌برداری برسند. همچنین، نیاز است که دستگاه‌های مالیاتی و سازمان‌های مرتبط همکاری بیشتری داشته باشند تا از این ظرفیت‌ها به بهترین شکل استفاده شود.

وی در ادامه، به بهره‌برداری بهینه از منابع و سرمایه‌های کشور تاکید کرد و گفت: بایستی جلوی هدررفت منابع گرفته شود. کشورهایی مانند کشورهای توسعه‌یافته، با استفاده بهینه از ظرفیت‌های راکد، نیروی کار و سرمایه، رشد قابل توجهی داشته‌اند، در حالی که ایران در طول ۳۰ تا ۴۰ سال منابع زیادی را هدر داده است. اکنون، منابع برای هدر دادن در دست نیست و باید با تفکر و برنامه‌ریزی صحیح، از وضعیت فعلی خارج شد.


منبع: https://www.irna.ir/news/85837587/%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%AA-%DB%B5%DB%B4%DB%B0-%D9%88%D8%A7%D8%AD%D8%AF-%D8%AA%D8%AD%D9%82%DB%8C%D9%82-%D9%88-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86