به گزارش ایرنا به نقل از سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، افشین کریمخانی در مراسم بزرگداشت روز ملی خلیجفارس با بیان اینکه خلیجفارس در طول تاریخ همواره قلب تپنده تمدنهای گوناگون پیرامونی خود بوده، افزود: منطقه خلیجفارس تنها یک ناحیه جغرافیایی نیست بلکه یک میراث فرهنگی و تاریخی است که هزاران سال از تمدن ایرانی را در خود جای داده است.
وی خاطرنشان کرد: از دورانهای کهن تا دوران اسلامی، این پهنه آبی همواره محور تجارت، حمل و نقل و تبادل فرهنگی بوده و یک گذرگاه مهم تجاری و دریایی در جهان محسوب میشود.
کریمخانی با تاکید بر اینکه برای مردم کشور ایران نام و جایگاه خلیج همیشه فارس نمادی از اقتدار ملی است، گفت: خلیجفارس با برخورداری از ویژگیهای یکتایی خود همچون دارا بودن موقعیت بسیار با ارزش جغرافیای سیاسی، اختصاصات منحصر به فرد زمینشناختی، داشتن ذخایر غنی انرژی نفت و گاز و همچنین وجود زیست بومهای دریایی بینظیر، تبدیل به منطقهای بیبدیل در سطح منطقه و جهان شده است.
به گفته مدیرکل دفتر زمینشناسی دریایی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور؛ با وجود اهمیت بالای اقتصادی و منابع طبیعی در خلیجفارس، نباید فراموش کنیم که این منطقه در معرض مخاطرات مختلف زیستمحیطی قرار دارد.
وی تصریح کرد: آلودگیهای نفتی، تخریب زیستگاههای دریایی و به همراه افزایش دخالتهای انسانی به ویژه در نواحی ساحلی، از مخاطرات بسیار مهمی برای رشد و پایداری زیست بومهای خلیجفارس به شمار میآید.
کریمخانی تاکید کرد: کشور جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور تاثیرگذار و متعهد در این منطقه که دارای تعداد کثیری اندیشمندان و محققان برجسته در زمینههای گوناگون علمی دارد لازم است که با بهرهگیری از نظرات کارشناسانه این افراد، در راستای حفاظت از این زیست بومها ارزشمند گامهای جدیتری بردارد.
مدیرکل دفتر زمینشناسی دریایی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تصریح کرد: اقدامات نظارتی و همکاریهای بینالمللی در جهت کاهش آلودگی و حفاظت از تنوع زیستی خلیجفارس باید در الویتها قرار گیرد.
وی با بیان اینکه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور از دیرباز همواره به این گستره سرزمینی نگاه ویژهای داشته، افزود: از این رو روز ملی خلیجفارس فرصت مناسبی برای تاکید بر ضرورت و تقویت رویکردهای توسعهای است که در راستای ایجاد فرصتهای مناسب برای سرمایهگذاری بهینه با بهرهگیری از دادههای استاندارد زمینشناختی است.
کریمخانی، تصریح کرد: این سازمان مصمم است همگام با تاکیدات مقاممعظم رهبری مبنی بر توجه ویژه به مناطق دریایی و ساحلی و در اجرای سیاستهای توسعه دریا محور و همچنین در راستای اهداف راهبردی خود، با تمام توان علمی و فنی در مسیر شناخت و بهرهبرداری پایدار از منابع معدنی دریایی، شناسایی ویژگیهای زمینشناختی و معرفی مخاطرات زمینشناسی و زیستمحیطی در این پهنه آبی، فعالیت و راهکارهای نوین و عملیاتی ارائه کند.
وی با تاکید بر اینکه همگان باید بدانیم که صیانت از خلیجفارس در کنار بهرهبرداری پایدار از منابع آن مسئولیت جمعی همه ما است، ما در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور همواره در تلاش خواهیم بود تا با بهرهگیری از دانش روز و فناوریهای نوین همچون هوش مصنوعی، در جهت شناخت هرچه بیشتر ویژگیهای زمینشناسی این منطقه کوشا باشیم.
به گفته مدیرکل زمینشناسی دریایی زمینشناسی دریایی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با تاکید بر اینکه خلیجفارس بیش از یک پهنه آبی است؛ افزود: خلیجفارس نماد پیوند عمیق مردم ایران با تاریخ و فرهنگ خود است و امید است با همافزایی بین سازمانها و مراکز علمی و تحقیقاتی فنی کشور و با تکیه بر خرد جمعی در مسیر حفاظت از این ثروت ملی گامهای موثر و ماندگاری برداشته شود.
منبع: https://www.irna.ir/news/85820109/%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D8%AE%D9%84%DB%8C%D8%AC-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%DB%8C%D8%A7%D8%AF%D8%A2%D9%88%D8%B1-%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DB%8C-%D9%88-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA