وی تاکید کرد: از آنجا که کلیه محصولات تولیدی این طرح صد درصد زیست تخریب پذیر و قابل کمپوست شدن هستند، بنابراین آینده خوبی برای تولید انبوه و صادرات این محصول پیشبینی میشود.
به نقل از روابط عمومی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، عبدالهی مقدم به پیشینه پژوهش در خصوص استفاده از بیوپلیمرهای طبیعی اشاره و اظهار کرد: این پژوهشها از سالها قبل در ایران نیز آغاز شده و در سال ۱۳۸۴ اولین واحد تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی راهاندازی شد. در فرمولاسیون پلیمرهای مورد استفاده در ساخت این ظروف، معمولا همچنان از مقادیر نسبتا زیاد پلیمرهای غیر زیست تخریب پذیر با منشأ نفتی استفاده می شود، اما در فرمولاسیون مورد استفاده در این طرح پژوهشی تمامی پلیمرهای مورد استفاده زیستتخریب پذیرند.
به گزارش ایسنا، دکتر قدیر رجب زاده با اعلام این خبر گفت: در این طرح پژوهشی با هدف کاهش مضرات ظروف یکبار مصرف موجود در بازار، شامل ظروف پلاستیکی با منشأ نفتی و گیاهی و ارتقای سلامت جامعه، نسبت به ساخت ظروف کاملا زیست تخریبپذیر اقدام شده است.
وی با بیان اینکه این آلودگیهای ریزپلاستیکی همچنین با ورود به محصولات کشاورزی و چرخه غذایی انسان میتوانند باعث تغییرات ژنتیکی و کاهش سطح ایمنی بدن در مقابل بیماریها شوند، افزود: در پژوهشهای مختلفی ثابت شدهاست که استفاده از برخی پلاستیکهای با منشأ نفتی در کوتاه مدت سبب بیماریهایی نظیر سرطان شده و در بلند مدت موجب تغییرات ژنتیکی انسان خواهد شد.
رجب زاده با تاکید بر اینکه ظروف یکبار مصرف موجود در بازار نتوانستهاند از آلوده سازی محیط زیست و بروز بیماریها پیشگیری کنند، بیان کرد: طرح پژوهشی–کاربردی تهیه کامپوزیتهای پلیمری زیست تخریب پذیر برای ساخت ظروف یکبار مصرف و بسته بندی مواد غذایی به منظور رفع این مشکل در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اجرا شده است.
دکتر محمد رضا عبدالهی مقدم، مجری این طرح پژوهشی نیز گفت: در این طرح، ابتدا گرانولهای کامپوزیتی پلیمری صددرصد زیست تخریب پذیر و قابل کمپوست شدن از ترکیب بیوپلیمرهای سنتزی با پلیمرهای طبیعی مثل نشاسته و مواد لیگنوسلولزی تهیه شده و سپس با استفاده از گرانولهای تولیدی، انواع ظروف یکبار مصرف بسته بندی مواد غذایی ساخته شدند.
انتهای پیام