تصویب ایجاد مرکز منطقه‌ای یونسکو در حوزه مدیریت تاب‌آوری زلزله

مرکز منطقه‌­ای آموزشی و پژوهشی مدیریت ریسک و تاب‌­آوری زلزله برای غرب و مرکز آسیا یکی از معدود مراکزی در ایران خواهد بود که هم از بعد محدوده جغرافیایی تحت پوشش (غرب و مرکز آسیا) و هم از بعد دامنه فعالیت‌های حرفه‌ای (آموزش و پژوهش در زمینه ریسک و تاب‌آوری) بسیار شاخص بوده و حوزه فعالیت‌های آن نیز مورد نیاز تمامی کشورهای منطقه است، لذا این مرکز می‌تواند ظرفیت‌های مضاعفی برای کشور ایجاد کند تا با ارائه خدمات علمی و فناوری، محوریت فعالیت‌های مدیریت ریسک و بحران زلزله را در سطح منطقه به عهده بگیرد.

درخواست ایجاد مرکز مذکور، توسط پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله و با همکاری نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در یونسکو و کمیسیون ملی یونسکو در سال ۱۳۹۴ به مقر یونسکو در پاریس ارسال شد و بعد از ۷ سال پیگیری مستمر و انجام ارزیابی‌های فنی مختلف توسط کارشناسان یونسکو و تایید توانمندی پژوهشگاه برای تأسیس این مرکز، ایجاد این مرکز به تأیید کمیته اجرایی یونسکو رسید. سپس در آبان ماه سال ۱۳۹۸، ایجاد این مرکز در پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در چهلمین مجمع عمومی یونسکو در پاریس و با حضور مقامات عالی رتبه کشورهای عضو، مطرح شد و با اجماع به تصویب رسید.

به گزارش ایسنا، لایحه ایجاد “مرکز منطقه‌­ای آموزشی و پژوهشی مدیریت ریسک و تاب‌­آوری زلزله برای غرب و مرکز آسیا” به­ عنوان مرکز منطقه‌­ای یونسکو در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.

به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، همکاری با کشورها در اجرای پروژه‌ها و فعالیت‌های آموزشی مشترک، نظیر اجرای مانورهای منطقه‌ای زلزله و جلب مشارکت حامیان محلّی و بین‌المللی برای پشتیبانی از پروژه‌های کاهش خطرپذیری بلایا در منطقه از دیگر اهداف ایجاد این مرکز است.

براساس موافقت‌نامه‌ای که در راستای آن، لایحه مذکور تدوین شده است، ماموریت اصلی این مرکز منطقه‌ای کمک به کشورهای واقع در غرب و مرکز آسیا در زمینه مدیریت کاهش ریسک زلزله و توسعه روش‌های مناسب جهت ارتقای تاب‌آوری در برابر زلزله‌های احتمالی بر اساس ویژگی‌های فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشورهای این منطقه است.

کمک به دولت‌­های منطقه برای توسعه نقشه راه و تدوین طرح جامع کاهش خطرپذیری زلزله در سطوح مختلف به منظور ارتقای تاب‌آوری در برابر زلزله (مطابق با چارچوب سندای برای کاهش خطرپذیری بلایا)، کمک به دولت‌ها در شناسایی اولویت‌های ملّی و منطقه‌ای در زمینه کاهش خطرپذیری بلایا و پاسخ به نیازهای مرتبط، تقویت ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ملّی تا منطقه‌ای در زمینه کاهش خطرپذیری زلزله، برگزاری دوره­‌های آموزشی و تحصیلی جهت ارتقای آگاهی عمومی و دانش تخصصی در منطقه از مهمترین اهداف این مرکز به شمار می‌رود.

ایجاد مرکز منطقه‌ای یونسکو در زمینه مدیریت ریسک و تاب‌آوری زلزله در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1401082013652/%D8%AA%D8%B5%D9%88%DB%8C%D8%A8-%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2-%D9%85%D9%86%D8%B7%D9%82%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3%DA%A9%D9%88-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A2%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%B2%D9%84%D8%B2%D9%84%D9%87