ایران و برزیل شرکای راهبردی در بریکس/ گام بلند دیپلماسی پارلمانی با راه‌اندازی خط پروازی مستقیم



عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، ضمن تشریح دستاوردهای سفر هیئت پارلمانی ایران به برزیل، از نهایی شدن خط هوایی مستقیم میان دو کشور خبر داد و با اشاره به روابط پایدار و تاریخی تهران – برازیلیا، بر نقش کلیدی این همکاری‌ها در تقویت جایگاه ایران در نظم نوین جهانی و پیمان بریکس تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، احمد نادری – عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی – در نشست خبری که امروز در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، به تشریح دستاوردهای سفر اخیر هیئت پارلمانی ایران به برزیل پرداخت و بر تقویت روابط دوجانبه با این کشور تأکید کرد و با اشاره به سابقه بیش از ۱۲۰ ساله روابط ایران و برزیل، اظهار کرد: این روابط در تمامی دولت‌های برزیل، اعم از سنتی و مدرن، حفظ و تقویت شده است.

وی افزود: حتی در دوره رئیس‌جمهور پیشین برزیل، ژائیر بولسونارو، که روابط نزدیکی با ایالات متحده داشت و همچنین در دولت کنونی به ریاست لولا داسیلوا، سطح روابط تجاری نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه رو به افزایش بوده است. این امر نشان‌دهنده پایه اقتصادی مستحکم روابط دو کشور است.

نادری با اشاره به فعالیت‌های این گروه در مجالس دهم و دوازدهم، گفت: دیپلماسی پارلمانی در کنار دیپلماسی رسمی وزارت امور خارجه، نقش مهمی در پایداری و تقویت روابط دوجانبه ایفا کرده است.

وی از نهایی شدن برقراری خط هوایی مستقیم بین دو کشور به عنوان یکی از دستاوردهای مهم این تلاش‌ها خبر داد و افزود: این طرح که از مجلس گذشته پیگیری شده، در شش ماه آینده به نتیجه خواهد رسید.

نادری همچنین به موضوع تراز تجاری هشت میلیارد دلاری بین ایران و برزیل اشاره کرد و گفت: بخش عمده این تراز به نفع برزیل است و یکی از اهداف اصلی سفر اخیر، متعادل‌سازی این تراز به نفع ایران از طریق افزایش صادرات، به‌ویژه محصولات کشاورزی، بوده است.

وی برزیل را کشوری با اقتصاد کشاورزی قوی توصیف کرد که تأمین‌کننده نیازهای غذایی حدود ۱.۵ تا ۲ میلیارد نفر در جهان است و از این‌رو فرصت‌های بسیاری برای همکاری اقتصادی با ایران دارد.

عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به نقش برزیل در گروه بریکس، این کشور را بازیگری کلیدی در نظم نوین جهانی دانست و افزود: با توجه به تحولات جهانی و گرایش به ملی‌گرایی از سال ۲۰۰۸، برزیل می‌تواند فرصت‌های اقتصادی و سیاسی مهمی برای ایران فراهم کند.

وی تأکید کرد: ایران به عنوان یکی از اعضای جدید بریکس، باید نقش فعالی در شکل‌گیری این پیمان ایفا کند.

نادری از دیدارهای سازنده هیئت ایرانی در برزیل طی سفر یک‌هفته‌ای خبر داد و گفت: حضور فعال ایران در اجلاس‌های بریکس، از جمله اجلاس رؤسا و پارلمان‌ها که در اسفندماه برگزار خواهد شد، می‌تواند به خلق فرصت‌های جدید برای کشور منجر شود.

وی در پایان همچنین از حضور احتمالی مسعود پزشکیان و محمدجواد ظریف در این اجلاس‌ها خبر داد و بر ضرورت بهره‌گیری از این فرصت‌ها برای تقویت جایگاه ایران در نظم بین‌المللی تأکید کرد.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1404020100707/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%A8%D8%B1%D8%B2%DB%8C%D9%84-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D8%A8%D8%B1%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%B3-%DA%AF%D8%A7%D9%85-%D8%A8%D9%84%D9%86%D8%AF-%D8%AF%DB%8C%D9%BE%D9%84%D9%85%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C