مدیرعامل اسبق بانک صادرات گفت: برای ورود سرمایهگذاری باید صنعت بانکداری و بیمه کشور مطابق استانداردهای بینالمللی باشد.
بهاالدین حسینی هاشمی در گفتوگو با ایسنا، گفت: جایگاه و اهمیت سیستم و شبکه بانکی به حدی بالاست که هر سرمایهای که قصد ورود به کشوری را داشته باشد، تنها از طریق سیستم بانکی میتواند وارد شود؛ به عبارتی سیستم بانکی ضامن شرکتهایی میشود که قصد تامین سرمایه دارند و هر سرمایه گذاری که وجود داشته باشد، چه در سطح داخلی و چه در سطح خارجی، بی شک یک طرف آن بانک است.
وی ادامه داد: در این رابطه، به هر میزانی که یک بانک از وضعیت کفایت سرمایه مطلوبتری برخوردار باشد و ریسک آن بانک کمتر باشد، به مراتب بیشتر مورد توجه سرمایه گذاران قرار میگیرد.
مدیرعامل اسبق بانک صادرات تصریح کرد: با این حال، ما در شبکه بانکی با چالشهایی روبرو هستیم. به طوری که سیستم بانکی نیز از استاندارهای روز دنیا برای جذب سرمایههای سنگین برخوردار نیست و بانکهای بزرگ باید خود را به شرایط ورود و جذب سرمایه برسانند و محوریت اصلی جذب سرمایه خارجی بانکها (تحت مدیریت بانک مرکزی) هستند.
حسینی هاشمی گفت: در این میان خبر آغاز مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا، به وضعیت بازار و اقتصاد کمک کرده است و بی شک با توجه به بهبود شرایط و مثبت بودن این مذاکرات، میتواند شرایط مطلوبی را برای جذب سرمایه گذاری خارجی به کشور به همراه داشته و امروز به نظر میرسد که شرایط، نسبت به دیگر زمانها مناسبتر باشد.
وی تاکید کرد: دو محور مهم در رابطه با سرمایه گذاری که به تولید و رشد اقتصادی کمک کند وجود دارد؛ بخش اول به سرمایه گذاری در حوزه زیربنایی و زیرساختی مربوط است که بیش از هر نهاد دیگری به عملکرد دولت و بانک مرکزی ارتباط دارد؛ برای مثال موضوعاتی مانند توسعه بنادر، نیروگاهها، فرودگاهها، شبکه حمل و نقل و دیگر موارد در این گروه جای دارد که بستر و زیربنایی سرمایه گذاری را فراهم میکند.
این کارشناس اقتصادی در پایان با اشاره به اهمیت بانکداری بینالمللی و همچنین جایگاه صنعت بیمه گفت: بخش دیگر، سرمایه گذاری در بخش خصوصی است که بیشتر با محوریت بانکها صورت میگیرد و بانکها باید خود را به شرایط و استانداردهای بینالمللی برسانند. در این بخش، موضوع جایگاه بیمه و صنعت بیمه هر کشور نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. صنعت بیمه و شرکتهای بیمهای در تضمین تعهدات برای تامین امنیت سرمایه گذاری، بی شک اهمیت بسیار زیادی دارند. همچنین، برای جذب سرمایه نیازمند تخصصی شدن بانکداری کشور با مدل بانکداری بینالملل هستیم.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1404012715190/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%84%D9%84%DB%8C-%D8%B1%D9%85%D8%B2-%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%AF-%D8%B3%D8%B1%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%87-%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86