مجری طرح راه آهن خواف – هرات از تکمیل نواقص این خط ریلی تا مردادماه سالجاری و تکمیل قطعه چهارم تا پایان سال خبر داد.
حافظ سادات نژاد در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه خط ریلی خواف – هرات سال ۱۳۹۹ به بهرهبرداری رسید، گفت: این طرح در ۴ قطعه خواف تا هرات طراحی شده که دو قطعه آن در داخل خاک ایران و دو قطعه داخل خاک افغانستان است. سه قطعه از این چهار قطعه را ایران می سازد.
وی افزود: قطعهای به طول ۶۲ کیلومتر از شمتیغ در ایران تا ایستگاه روزنک در خاک افغانستان به عنوان قطعه سه تحت کمکهای دولت جمهوری اسلامی ایران مورد ساخت قرار گرفته است.
مجری برنامه راه آهن خفر-هرات افزود: با تغییرات و تحولات در افغانستان در سال 1400 ، این خط از بین رفت و سرقت ها.
وی تصریح کرد: البته این خط نواقصی داشت که باید برطرف میشد و نیازمند اقدامات تکمیلی بود اما این مهم ابتدا نیازمند رفع آسیب ها و مشکلات وارد شده بود.
سادات نژاد با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ آسیب های خط توسط افغانستان تقریبا مرتفع شد، گفت: ما نیز با انتخاب پیمانکار قراردادی با اعتبار ۱۱۷میلیارد تومان برای رفع نواقص منعقد کردیم. اواخر سال گذشته مصالح مورد نیاز برای اتصال قطعه سوم به چهارم و یک خط فرعی خریداری شد و آنها را انتقال دادیم. همچنین پیمانکار نیز مستقر شد و در حال انجام کار است و تا پایان مرداد قطعا کار انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه واگنهای ترانزیت بار نیز خریداری شده است، گفت: طبق بازدید اخیری که داشتیم گفته میشود تا پایان سال ۱۴۰۴ قطعه چهار نیز تکمیل خواهد شد.
سادات نژاد عنوان کرد: در حال حاضر این خط باری است، اما با مذاکرات صورت گرفته بین ایران و افغانستان مقرر شده که قطار مسافری در این بخش نیز داشته باشیم.
وی با اشاره به صادرات آهن آلات و نظایر آنها از این مسیر ریلی به افغانستان و واردات مواد معدنی از افغانستان به ایران، گفت: ظرفیت نهایی انتقال بار یک میلیون تن برای سال اول و چهار میلیون تن برای سال بیستم پیش بینی شده است. همچنین تکمیل این خط سرعت سیر را افزایش داده و از ۶۰ کیلومتر به ۱۰۰ تا ۱۲۰ کیلومتر میرساند.
به گزارش ایسنا راهآهن خواف _- هرات به طول۲۲۵ کیلومتر بوده که ۷۸ کیلومتر آن در خاک ایران و ۱۴۷ کیلومتر آن در خاک افغانستان قرار دارد. احداث خط ریلی خواف – هرات در قالب چهار قطعه از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است. سه قطعه از این مسیر به طول ۱۴۰ کیلومتر در تعهد ایران به صورت یک خطه ساخته شده است و ۸۵ کیلومتر باقی مانده در تعهد افغانستان است.
این پروژه ۱۸ ساله، شهر هرات در غرب افغانستان را به شهر خواف در خراسان رضوی و از این طریق به شبکه ریلی ایران متصل می کند.
آن طور که گفته میشود راهآهن خواف- هرات تکمیل کننده اتصال ریلی چین، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان، ایران و سپس خلیج فارس و اروپا از مسیر ایران است.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1404012915922/%D8%A2%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%88%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A2%D9%87%D9%86-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%81-%D9%87%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%AE%D8%B7-%D8%AA%D8%A7-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%AA%DA%A9%D9%85%DB%8C%D9%84-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF