کارشناسی مهندسی معدن گرایش استخراج معدن | industmini

نگاهی به این آمارها نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر صنایع و معادن در مجموع حدود ۲۵ درصد از اقتصاد ایران را تشکیل می‌دهد. بخش صنایع و معادن شامل زیربخش‌های صنعت و معدن، ساختمان و آب و برق و گاز می‌باشد. در این تقسیم‌بندی بخش ساختمان ۹٫۸ درصد و بخش صنعت و معدن نیز ۱۳٫۶ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور سهم دارند. به این ترتیب، صنایع و معادن (البته بدون احتساب بخش نفت و گاز که مهم‌ترین صنعت کشور به حساب می‌آید) در مجموع یک چهارم اقتصاد ایران را تولید می‌کند.

http://alfaromeoblog.ir

وظیفه اصلی این مهندسان جدا سازی سنگ های بی ارزش و زباله از سنگ های با ارزش و قابل استفاده است. مهندسان در این حوزه بیشتر از روش های متالورژی برای استخراج این مواد استفاده می کنند.مهندس حفاریاین افراد مسئول تعیین هزینه ها، برنامه ریزی فرایند حفاری و توسعه و نظارت بر عملیات حفاری هستند. حداقل مدرک مورد نیاز برای مهندسی معدن کارشناسی است و به دلیل ارتباط این رشته با بسیاری دیگر از رشته ها برخی از دانشگاه ها به جای آن، مدرک مهندسی برق، مهندسی عمران و یا مدرک زمین شناسی را ارائه می دهند. علاقه مندانی که قصد اپلای در رشته مهندسی معدن را دارند بسته به کشوری که می خواهند در آن تحصیل کنند، الزامات خاصی را باید رعایت نمایند. به طور معمول دیپلم دبیرستان و بالا بودن دروس ریاضی، فیزیک، زمین شناسی در دبیرستان برای اپلای ضروری است و یا اینکه برخی از دانشگاه ها یک آزمون ورودی را برای ثبت نام دانشجویان در نظر می گیرند. در رشته مهندسی معدن، به دلیل غنی بودن خاک کشور از مواد معدنی، زمینه‌های مختلف کاری، به خصوص در مناطق خارج از شهر، فراهم است.

  • در این دانشگاه تنها تاکید بر روی دروس تئوری نخواهد بود، بلکه با مهارت هایی آشنا می شوید، که شما را در حرفه خود متخصص بار می آورد.
  • در حال حاضر ما در بخش معدن بطور متوسط دارای رشد 5/6 درصدی هستیم که باید در این زمینه به رشد 15 درصدی برسیم و برای رسیدن به این رشد به کارشناسان تکنولوژی آفرین بخصوص در زمینه فرآوری نیاز مبرم داریم.
  • اما چرا در گذشته یکی از دغدغه‌های اصلی کشورهای صنعتی،‌ دست‌یابی به معادن غنی کشورهای دیگر بود و چرا امروزه دانشمندان به امید دست یافتن به ذخایر جدید معدنی چشم به فضا دوخته‌اند؟پاسخ این سؤال را باید در صنعت جست.
  • چون بخشی از کار مهندسی معدن مانند نقشه برداری در زیرِ زمین انجام می شود، دانشجوی این رشته باید از نظر جسمی توانایی خوبی داشته و قدرت کار در معدن را که بیشتر در خارج از شهر و گاه در نقاط دور افتاده قرار دارد، داشته باشد.
مکانیک سنگ یکی از گرایش‌های مهندسی معدن است که در آن چگونگی رفتار سنگ در برابر عوامل بیرونی و درونی مورد بحث قرار می‌گیرد. مکانیک سنگ را می‌توان به طور ساده، علم مطالعه اثر نیرو‌ها بر روی سنگ‌ها دانست. مهمترین هدف مکانیک سنگ تجزیه و تحلیل اطلاعاتی است که توسط آن‌ها بتوان سازه‌های مهندسی را در داخل یا بر روی سنگ‌ها بصورت کاملاً ایمن طراحی و بنا کرد. سپس مهندسین استخراج با استفاده از فنون آتشباری و حفاری، اقدام به حفر تونل‌های زیر زمینی و استخراج مواد به روشهای مختلف می نمایند. با پیشرفتهای علم مهندسی معدن می‌توان با استفاده از نقشه‌های ماهواره‌ای و نمونه برداری های سطحی، پی به وجود معادن و ذخایر موجود در اعماق زمین برد و نسبت به استخراج آنها اقدام کرد. مشاوران محیط زیست، که مهندسان معدن را برای ارائه اطلاعات در مورد پیشرفت‌ های سطحی و زیرزمینی که بر محیط زیست تأثیر می‌ گذارند، استخدام می‌ کنند؛ مانند احیای سایت‌ های صنعتی بلا استفاده.

طول دوره تحصیلی رشته مهندسی معدن

بسیاری از صنایع کشور که جزء صنایع با فناوری بالا محسوب می‌شوند، در زیر مجموعه بخش صنعت و معدن قرار دارند از جمله صنایع هوافضا، داروسازی و صنایع تولید ابزار دقیق. بدیهی است که تبحر کارآفرینان ایرانی در این صنایع سبب انتشار فناوری به سایر بخش‌ها شده و توسعه این بخش سایر بخش‌ها را نیز منتفع خواهد کرد. فسفر، جامع‌ترین مرجع معرفی رشته‌های تحصیلی و دانشگاهی و همچنین مشاغل حرفه‌ای در ایران، و نیز معرفی فرصت‌های مهاجرتی برای هر رشته و شغل، در تلاش است تا از یکی از بزرگترین مشکلات موجود در جامعه یعنی بیکاری و همچنین عدم تطابق شغل افراد با حرفه، مهارت، رشته و علایق آنها جلوگیری کند. امید است تا با کمک همه مخاطبان فسفر، این مجموعه بتواند به این مهم دست یابد. میزان دریافتی این مهندسین مانند دیگر رشته های مهندسی علاوه مطابق با قانون مدیریت کشوری به سمت شغلی، تخصص، سابقه کاری، تایم کاری، خصوصی یا دولتی بودن آن بستگی دارد. مهندسین معدن به 3 دسته کارشناس، سرپرست و مدیر تقسیم می شوند که هر کدام از این افراد دارای حقوق های متفاوت هستند.

کاربرد مکانیک سنگ در بخش‌های مختلف صنعت نفت

دروس تئوری بسیاری در این رشته وجود دارند که نسبت به دروس تئوری رشته های دیگر نسبتا آسان ترند اما وقتی صحبت از مشاغل این رشته به میان می آید، انجام کار در صنعت معدن کاری بسیار دشوار است. همچنین درباره اپلای حین سربازی، معافیت تحصیلی برای اپلای و اپلای با مدرک دانشگاه مجله خبری صنایع و معادن آزاد بدانید. کاربرد مکانیک سنگ در بخش‌های مختلف صنعت نفت در موضوعاتی نظیر حفاری‌های نفتی، شکافت هیدرولیکی، ذخیره¬سازی زیرزمینی گاز، ماسه دهی چاهها، نشست سطح زمین یا کف دریا، فعال شدن گسل‌ها، تغییر تراوائی، بهره دهی چاهها، ازدیاد برداشت در مخازن نفت سنگین و …

گرایش‌های رشته مهندسی معدن