بازرگانان کالای جهانی گانوور و ترافیگورا، پیشبینی میکنند قیمت نفت به دلیل کندی رشد تقاضای چین و مازاد عرضه، به محدوده ۶۰ تا ۷۰ دلار در هر بشکه خواهد رسید.
به گزارش ایسنا، قیمت نفت به دلیل نگرانیها نسبت به ضعیف شدن تقاضای اقتصادهای بزرگ چین و آمریکا، تحت فشار کاهشی قرار گرفته و برخلاف انتظارات از نقش حمایتی تقاضای تابستانی برای سوخت، از بیش از ۹۰ دلار در هر بشکه در ابتدای سال، به زیر ۸۰ دلار سقوط کرده است.
پس از اینکه تولیدکنندگان اوپک پلاس پنج شنبه گذشته، با تاخیر دو ماهه برای افزایش تولید نفت موافقت کردند، بازار اندکی آرام شد اما بازرگانان کالا هشدار دادند که این آرامش ممکن است موقتی باشد.
بن لوکاک، مدیر جهانی نفت در شرکت ترافیگورا در کنفرانس نفت آسیا پسیفیک (APPEC) اظهار کرد: بازار به مدت دو ماه فرصت یافت اما واقعا بسیار اندک است. قیمت نفت ممکن است به زودی، به کانال ۶۰ دلار سقوط کند. بازار میخواهد بداند که اوپک، این بشکهها را برنمی گرداند یا در بهترین حالت، تولید خود را به آهستگی افزایش خواهد داد.
توربیون تورن کوئیست، یکی از موسسان و رئیس شرکت بازرگانی گانوور اظهار کرد: ارزش نسبی نفت، ۷۰ دلار در هر بشکه است و نفت بیشتر از میزانی که مصرف میشود، در دنیا تولید میشود. این مشکل، در اوپک نیست زیرا آنها کار فوق العادهای برای مدیریت این وضعیت انجام دادند اما مشکل اینجاست که آنها رشد خارج از اوپک را کنترل نمیکنند و این رشد عرضه، قابل ملاحظه است.
بهای معاملات نفت در روز دوشنبه تحت تاثیر نزدیک شدن یک توفان به منطقه گلف کاست آمریکا، یک دلار در هر بشکه افزایش یافت.
مازاد عرضه و تقاضای ضعیف چین
آژانس بینالمللی انرژی (IEA)، پیشبینی کرده است که رشد عرضه نفت در سال جاری، به ۷۷۰ هزار بشکه در روز میرسد و مجموع عرضه را به رکورد ۱۰۳ میلیون بشکه برساند. این رشد عرضه در سال آینده، رشد ۲ برابری یافته و به ۱.۸ میلیون بشکه در روز میرسد و آمریکا، کانادا، گویان و برزیل، رکورددار رشد تولید خواهند بود.
جیم بورخارد، نائب رئیس تحقیقات شرکت «اس اند پی گلوبال کامادیتی اینسایتس» در کنفرانس APPEC گفت: رشد در آمریکا، آهسته شده اما متوقف نشده و همچنان قابل توجه است که به منزله مشکل دیگری در تصمیمگیری برای اوپک پلاس است. وی پیشبینی کرد عرضه نفت اوپک پلاس در سال آینده، برای نخستین بار از سال ۲۰۲۲، افزایش پیدا کند و حتی اگر این گروه تصمیم نگیرد این کار را انجام دهد، ظرفیت مازاد تولید جهانی شامل بیش از پنج میلیون بشکه در روز ظرفیت مازاد تولید در خاورمیانه، قیمتها را تحت فشار کاهشی قرار میدهد. چرخه مازاد عرضه نفت ادامه دارد. این چرخه به پایان خواهد رسید اما این اتفاق در سال ۲۰۲۶ یا پس از آن رخ میدهد.
بر اساس گزارش رویترز، لوکاک گفت: تقاضای ضعیف در چین که دومین اقتصاد بزرگ دنیاست، بازارها را نگران کرده است و بعضی از بازیگران بازار بر این باورند که پکن ممکن است اقدامات محرک اقتصادی بیشتری را بر اساس نتایج انتخابات آمریکا در نوامبر، در آستین داشته باشد.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1403061911462/%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D9%81%D8%AA-%DB%B6%DB%B0-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1%DB%8C