مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از پیشبینی برای افزایش مصرف گاز کشور در بخش خانگی به روزانه ۶۵۰ میلیون مترمکعب در دیماه امسال خبر داد.
مدیر مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه از ابتدای آذرماه، به طور میانگین روزانه ۱۵۹ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاهها تحویل شده است که در مقایسه با تعهدات ما برای تحویل روزانه ۱۱۸ میلیون مترمکعب، رقم قابل توجهی است، تأکیدکرد: در بخش نیروگاهی امسال افزایش مصرفی حدود ۷ درصد داشتهایم که این مقدار در نیروگاههای حوزه غیر توانیر به مراتب بیشتر است.
افزایش ۱۰ درصدی مصرف گاز صنایع
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران همچنین از افزایش ۱۰ درصدی مصرف گاز در صنایع خبر داد و گفت: امیدواریم با رعایت شیوههای اصلاح الگوی مصرف، شاهد مصرف بهینه گاز در تمامی بخشها باشیم.
وی بیان کرد: مقدار مصرف فعلی گاز، در مقایسه با مدت مشابه پارسال با همین دما، روزانه ۶۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
جولایی در گزارشی از وضع تولید گاز کشور بیان کرد: با توجه به آمادگی که در بخش بالادستی و پالایشگاهها ایجاد شده است، هم اکنون روزانه ۹۷۷ میلیون مترمکعب گاز غنی برداشت میشود و ۸۴۳ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری کشور تحویل میدهیم.
مدیر مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر آمادگی کامل شرکت ملی گاز ایران برای تأمین سوخت زمستانی اظهار کرد: در شبکه انتقال گاز آرایش زمستانی گرفتهایم و تمامی خطوط، گاز را با حداکثر توان منتقل میکنند، تعمیرات و بازفنیهای خطوط و پالایشگاهها انجام شده است و همه واحدها آمادگی کامل دارند.
وی با اشاره به اینکه رقم تزریق گاز در مقایسه با پارسال روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است، افزود: در پارس جنوبی روزانه ۷۰۵ میلیون مترمکعب گاز برداشت میشود که یک رکورد محسوب میشود.
پایداری شبکه گاز کشور
میزان تحویل گاز به بخش نیروگاهی بیش از تعهدات است
به گزارش ایسنا، محمدرضا جولایی صبح امروز در جریان بازدید وزیر نفت از مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران ضمن ارائه گزارشی از وضع تولید و مصرف گاز کشور در بخشهای مختلف گفت: هم اکنون به طور میانگین روزانه حدود ۵۹۰ تا ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی – تجاری مصرف میشود که با توجه به پیشبینی هواشناسی مبنی بر کاهش دمای هوا در دیماه در مقایسه با پارسال، این رقم به روزانه ۶۵۰ میلیون مترمکعب افزایش مییابد.
جولایی با بیان اینکه مصرف گاز در تمامی بخشهای خانگی، صنایع و نیروگاهی افزایش یافته است، افزود: با این وجود، وضع شبکه گازرسانی کاملا مناسب بوده و خوشبختانه فشار گاز در تمامی نقاط پایدار است. وی تصریح کرد: حداکثر توان خود را برای تحویل گاز بیشتر به نیروگاهها در روزهای گذشته به کار گرفتهایم تا سوخت مایع کمتری مصرف کنند.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1401092416389/%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%DA%AF%D8%A7%D8%B2-%D8%AE%D8%A7%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D8%A7%D9%86%D9%87-%DB%B6%DB%B5%DB%B0-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%85%D8%AA%D8%B1%D9%85%DA%A9%D8%B9%D8%A8-%D8%AF%D8%B1
وی با تأکید بر برداشت حداکثری از مخازن ذخیرهسازی گاز گفت: مقدار برداشت روزانه گاز از پالایشگاه شهید هاشمینژاد روزانه ۴۵ میلیون مترمکعب است.
جولایی با بیان اینکه هیچ مشکلی در زمینه تولید و انتقال گاز نداریم، افزود: از هر کدام از پالایشگاههای فجر جم و پارسیان روزانه ۶۵ میلیون مترمکعب گاز برداشت میشود.
آرایش زمستانی شبکه انتقال گاز