واحد احیای مجتمع فولاد قاینات آماده افتتاح رسمی است
به گزارش خبرنگار ایرنا جواد قناعت روز سهشنبه در حاشیه بازدید از مجتمع فولاد قاینات در جمع خبرنگاران افزود: در بازدیدی که از واحد فولاد این مجتمع انجام شد، شاهد تغییر و تحولات در اجرای طرح بودیم و روند اجرا بهخوبی پیش میرود.
فاز اول این کارخانه برای تولید آهن اسفنجی با ظرفیت سالانه ۸۰۰ هزار تن اکنون ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در حال تولید آزمایشی است.
وی با اشاره به دومین بازدید خود از کارخانه فولاد قاینات اظهار داشت: این کارخانه در قالب ۲ واحد احیای مستقیم (خط تولید آهن اسفنجی) و واحد فولادسازی احداث شده که واحد احیا چند ماه است به بهرهبرداری رسیده و افتتاح اولیه انجام شده است.
وی افزود: در سطح ملی شرکت ملی فولاد از طریق وزارت نیرو و در سطح استانی هم از طریق شرکت برق منطقهای خراسان موضوع پیگیری میشود تا ضرری به مجموعه فولاد قاینات با قطعی برق وارد نشود.
فاز دوم کارخانه در شهرستان قاینات برای تولید فولاد اسفنجی با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن سالانه در حال اجراست که با بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی قرار است در یک سال آینده به بهرهبرداری برسد و با راهاندازی کارخانه فولاد قاینات، خراسان جنوبی به جمع استانهای دارای صنعت فولاد میپیوندد.
استاندار خراسان جنوبی از پیشرفت فیزیکی ۸۰ تا ۸۵ درصدی واحد فولاد مجتمع فولاد قاینات خبر داد و گفت: انتظار ما این است که همین روند با شتاب ادامه داشته باشد و براساس گزارش مسوولان متولی قرار شد تا پایان اسفند امسال در صورتی که مشکل خاصی پیش نیاید، شاهد افتتاح واحد فولاد این مجتمع نیز باشیم.
وی اظهار داشت: ورودی آب در این طرح از طبس و خروجی آب از قاین را برای خراسان رضوی داریم که پیشنهاد ما این بوده لولهگذاری طرح در داخل خراسان جنوبی انجام شود و تلاش ما این است عملیات اجرایی طرح انتقال آب را با حضور مهمان ویژه کشوری در یک یا ۲ ماه آینده داشته باشیم.
وی افزود: البته ما هم باید در این زمینه کمکهایی داشته باشیم و در خدمت مجموعه خواهیم بود.
قناعت عنوان کرد: آب خلیج فارس به سه راهی سرچشمه کرمان میآید و از این سه راهی سه خط انتقال برای استانها اجرا میشود که خط یک برای یزد، خط سه برای اصفهان و خط ۲ برای کرمان و سپس خراسان جنوبی است.
استاندار خراسان جنوبی گفت: بهرهبرداری اولیه به این دلیل بود که اگر در روند بهرهبرداری خطاها و اشکالات فنی احتمالی رخ دهد، رفع نقص شود و در افتتاح نهایی و رسمی طرح بهطور کامل فعال باشد و هیچ ابهام و اشکالی در رابطه با موضوعات فنی نباشد.
وی درباره تامین آب فولاد قاینات و صنایع استان گفت: در آینده نزدیک شاهد حضور شرکت پیمانکار انتقال آب خلیج فارس به خراسان جنوبی و چند استان دیگر کشور در استان خواهیم بود و تاکنون جلسات متعددی با این شرکت داشتهایم.
استاندار خراسان جنوبی گفت: تاکنون حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای واحد احیای کارخانه هزینه شده و برای تکمیل بخش فولاد به ۶۸۰ میلیارد تومان نیاز است.
وی اظهار داشت: اگر در سطوح ملی و استانی نیاز به مساعدت و پیگیری است قطعا انجام خواهیم داد تا در آینده نزدیک این طرح بهصورت کامل به بهرهبرداری برسد.
وی عنوان کرد: به همین خاطر امروز از این مجموعه بازدید شد تا آخرین گزارشات را از مدیران فنی و اجرایی مجتمع فولاد قاینات داشته باشیم و گزارشات خوبی ارائه شد و مشکل خاصی درخصوص روند اجرای طرح وجود ندارد.
قناعت گفت: امیدواریم این طرح طی سه یا چهار سال آینده تکمیل شود تا صنایع استان درخصوص تامین آب مورد نیاز مشکل نداشته باشند.
قناعت با اشاره به اینکه مجتمع فولاد قاینات یکی از پروژههای بزرگ و کلان استان است گفت: به همین خاطر حمایت، توجه و پشتیبانی ما نسبت به این پروژه بسیار خاص و حساس خواهد بود و این موضوع را دنبال خواهیم کرد تا مجموعه دچار مشکل نشود.
وی افزود: خط ۲ که خراسان جنوبی هم از آن تامین آب میشود، وارد کرمان شده ولی به جهت اینک استانهای یزد و اصفهان جزو استانهای برخوردارند و از طرفی پیمانکار بخش خصوصی است و باید برای آن جذابیتی ایجاد کند که وارد استان شود، اقداماتی در حال انجام است.
قناعت از افتتاح رسمی واحد احیا در یک یا ۲ ماه آینده با حضور مهمان ویژه کشوری خبر داد و گفت: متولیان درخصوص تامین برق این واحد با توجه به جدول قطعی که شرکت برق ارسال میکند، نگرانند که دچار خاموشی شوند و این خاموشی هم مشکلاتی را برای این واحد ایجاد میکند لذا قرار شد در سطح استانی و ملی موضوع پیگیری شود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه اگر روال طبیعی طرح طی شود خوشبینانه ۲ تا چهار سال آینده آب وارد خراسان جنوبی خواهد شد گفت: رایزنی شده که همزمان با اجرای طرح انتقال آب به سایر استانها برای خراسان جنوبی هم اجرای طرح شروع شود که به توافقاتی هم رسیدهایم.
مجتمع فولاد قاینات در شمار طرحهای فولاد استانی است که پس از مدتی توقف و کندی روند اجرا، با پیگیری مسوولان استان و مشارکت دستگاههای ملی در سالهای اخیر سرعت گرفت و پس از تولید آهن اسفنجی در مرحله فولادسازی قرار دارد.