به گزارش ایسنا، در ماههای اسفند و فروردین، قیمتهای اعلامی آپارتمان در مناطق متوسط و جنوبی تهران از قاعده و عرف خارج شده است؛ به طوری که در برخی مناطق غربی تهران نرخهای پیشنهادی واحدهای نوساز از قیمت مناطق شمالی، فراتر رفته است؛ قیمتهایی که عمدتا از سوی دلالان و سفتهبازان تعیین شده و حتی همکاران آنها که عمدهی فعالان بازار مسکن را تشکیل میدهند آن را قبول ندارند.
با توجه به روکود معاملات در مناطق شمالی ناشی از کاهش توان متقاضیان، فشار تقاضا به سمت واحدهای کوچک متراژتر سوق یافته است. از آنجا که در شمال پایتخت، واحد کوچک متراژ چندان زیادی وجود ندارد بخر و بفروشهای مناطق غربی و میانی تهران، نرخ هر متر مربع از واحدهای کوچک متراژ را افزایش دادهاند. به نظر میرسد با توجه به آنکه رکود معاملات در شمال تهران طولانیتر و عمیقتر از مناطق غربی بوده، نرخهای پیشنهادی در مناطق شمالی، سنخیت بیشتری با واقعیتهای بازار مسکن دارد.
در شرایط فعلی تقاضای مصرفی و سرمایهگذاری واکنش خاصی به بعضی قیمتهای بیقاعدهی هفتههای اخیر در مناطق میانی و پرمعامله نشان نمیدهد. با این حال واسطههای ملکی سه عامل را در نوسانات سه ماههی گذشتهی بازار مسکن دخیل میدانند؛ انتظارات تورمی، کسب سودهای بادآورده و غلبه بر تورمهای آتی احتمالی، مهمترین عوامل قیمتگذاریهای کنونی است.
بررسیها نشان میدهد در بعضی مناطق متوسط شهر تهران قیمت اعلامی آپارتمانهای نوساز متری ۱۵۰ میلیون تومان تعیین میشود. در حالی که با رقمهایی کمتر میتوان در شمال پایتخت، آپارتمان خریداری کرد. آگهیهایی که در سایتهای فروش مسکن درج شده است عمدتا قیمتهای دلخواه مالکان را به تصویر میکشد.
مشاوران املاک میگویند که خانه اولیها حضور جدی در بازار مسکن شهر تهران ندارند. عمده معاملات در پایتخت از سوی متقاضیان تبدیل به احسن و سرمایهگذاران انجام میشود. این نوع خرید و فروشها نیز اغلب در واحدهایی صورت میگیرد که با تخفیف یا قیمتهای مناسب ارایه میشوند. بنابراین بین نرخهای پیشنهادی و قیمتهای قطعی فاصلهی معناداری ایجاد شده است.
در این جدول، نرخهای اعلامی آپارتمان در مناطق میانی و شمالی تهران با یکدیگر مقایسه شده است.
انتهای پیام