انقلاب صنعتی دوم که به آن انقلاب فناوری نیز میگویند، شامل استانداردسازی و صنعتیسازی سریع از اواخر قرن نوزدهم تا اوایل قرن بیستم (بین سالهای ۱۸۷۰ و ۱۹۱۴، آغاز جنگ جهانی اول) بود که با برقرسانی اولیه به کارخانجات و خط تولید شروع شد. تحولاتی مانند کشتی بخار یا لوکوموتیو بخار در حدود ۱۰۰ سال بعد از آن تغییرات عظیم دیگری ایجاد کردند زیرا انسان و کالاها می توانستند در زمان کمتر مسافت بیشتری را جابجا شوند. با افزایش بهرهوری و مقیاس تولید، مشاغل کوچک از خدمات دهی به تعداد محدودی مشتری، به سازمانهای بزرگ با مالکان، مدیر و کارمندانی که به تعداد بیشتری از مشتریان خدمت رسانی میکردند، تبدیل شدند و درآمد سرانه سالیانه کشورهای جهان نیز افزایش یافت.
ساعات کاری
در گزارش جدیدی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت که به بررسی «آمارها و شاخصهای بینالمللی عملکرد رقابت صنعتی پرداخته شده» است، این وزارت خانه با استناد به آمارهای بینالمللی جایگاه ایران را در جهان و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ترسیم می کند. چند دهه آخر قرن بیستم، اختراع و ساخت دستگاه های الکترونیکی، مانند ترانزیستور و بعدا تراشه های مدار مجتمع، امکان اتوماتیک سازی کاملتر ماشینآلات جداگانه برای تکمیل یا جایگزینی اپراتورها را فراهم کرد. فشار برای کاهش بیشتر هزینهها بسیاری از تولیدکنندگان را مجبور به مهاجرت به کشورهای کم هزینه کرد.
- برای اولین بار در جهان در سال ۲۰۱۱، یک برند انگلیسی سعی کرد تا تاثیرات مخرب تولید پوشاک بر محیط زیست را به حداقل برساند و محصولاتی تولید کند که زیست تخریبپذیر باشند البته این برند پیش از این از پوست حیوانات و چرم برای تولید محصولاتش استفاده نمیکرد.
- تجربه جهانی نشان میدهد که راهبرد« جایگزینی واردات» بوسیله صنعت داخلی، راهبردی تدافعی و ضعیف است و در بلند مدت کارآمد نیست.
- استخدام مشاغل فروش بازاریابیاستخدام بصورت دورکاریاستخدام برنامه نویساستخدام مشاغل حسابداری مالیاستخدام مشاغل اداری دفتریاستخدام بانواناستخدام مشاغل کامپیوتر نرمافزار ITاستخدام مشاغل فنی مهندسی سایر …
- از طرفی در بحران کرونا دیدیم که چطور در عرض یک سال بزرگترین و پولسازترین صنعت دنیا تا مرز ورشکستگی رفت و چگونه بحران بیکاری فعالان گردشگری، یقه بسیاری از دولتها را گرفت.
- در گزارش جدیدی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت که به بررسی «آمارها و شاخصهای بینالمللی عملکرد رقابت صنعتی پرداخته شده» است، این وزارت خانه با استناد به آمارهای بینالمللی جایگاه ایران را در جهان و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ترسیم می کند.
این رخداد در شهرهایی نظیر اصفهان که تعداد قابل توجهی از مشاغل آن وابسته به حضور گردشگران بینالمللی است، شرایط سختتر کرده است. شاید هم به همین دلیل باشد که سازمان جهانی گردشگری شعار «گردشگری و رشد فراگیر» را با عکسی از یک هنرمند صنایع دستی در میدان نقش جهان منتشر کرده است. آمارهای اقتصادی گردشگری در سال ۲۰۲۰، شباهت بسیاری با آمارهای این صنعت در سال ۱۹۹۰ داشت و این یعنی یک عقبگرد ۳۰ ساله برای یک صنعت و مرثیهای برای رؤیای بسیاری از کشورها از جمله ایران که سودای توسعه گردشگری در سر داشتند. بر اساس آمار شورای بینالمللی سفر و گردشگری ۱۰ درصد از تولید ناخالص جهان در سال ۲۰۱۹ مربوط به صنعت گردشگری بوده و در این سال ۳۱۰ میلیون نفر در دنیا شغلی مرتبط با صنعت گردشگری داشتند. به زبان سادهتر این یعنی از هر ۱۰ شاغل در دنیا شغل یک نفر به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به گردشگری مربوط است. از طرفی گردشگری صنعتی است که بیشتر کارکنان آن را قشر آسیبپذیر زنان و جوانان تشکیل میدهند.
PLC و انواع آن
از طرفی در بحران کرونا دیدیم که چطور در عرض یک سال بزرگترین و پولسازترین صنعت دنیا تا مرز ورشکستگی رفت و چگونه بحران بیکاری فعالان گردشگری، یقه بسیاری از دولتها را گرفت. گردشگری صنعت بسیار حساس است و همین حساسیت، علیرغم تمام ویژگیها باعث شده تا برخی کشورها علاقهای به توسعه آن نداشته باشند. اصفهان-«گردشگری برای رشد فراگیر» در حالی از سوی سازمان جهانی گردشگری به عنوان شعار سال تعیین شده که این صنعت روزهای تیره و تارهای را پشت سر گذاشته و در آستانه بازیابی در پساکرونا قرار دارد. با گذر، به دوره پسا صنعتی و عصر تکنولوژی اطلاعات، اینک این بنگاههای کوچک و «میکرو» با مالکیت و مدیریت کارآفرینان هستند که شغل ایجاد می کنند. توضیح اینکه، واحدهای اقتصادی دائما دگرگون شده و ساختار تازهای جایگزین آن میشود.
و حتی روستایی مثل وانشان در غرب استان اصفهان در کنار جاذبههای شاخص مرکز استان، همه و همه پکیجی کمنظیر از جاذبههای طبیعی، فرهنگی و تاریخی را تشکیل میدهند که گستردگی قابل توجهی دارند. ارتزاق بسیاری از مردمان استان اصفهان به شکل مستقیم و غیرمستقیم به حضور گردشگران بینالمللی و داخلی وابسته است و این مجله خبری صنایع و معادن استان شرایط ویژهای در اقتصاد گردشگری ایران دارد. با این تمام این تفاسیر، در حال حاضر بزرگترین بازیگران در سناریو بازیابی گردشگری، دولتها هستند، آنها باید دست در دست سازمانهای جهانی و بخش خصوصی داخلی خود هرچه سریعتر فعالیتهای گردشگری را از سر گرفته تا این صنعت بتواند بازیابی را آغاز کند.