«عبدالله توکلی لاهیجانی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: در سالهای اخیر با توجه به نقصان در تولید و انباشته شدن خودروها در پارکینگ خودروسازان، عرضه خودرو به صورت قطرهچکانی به بازار انجام میشد و از سوی دیگر انگیزههای سوداگرانه نیز به وجود صفهای طویل برای قرعهکشی خودروها دامن می زد، بهطوری که در عمل همه محصولات دو خودروساز بزرگ کشور با قرعهکشی و محدودیتهای فراوان در ثبت نام عرضه میشد.
وی بیانداشت: شیوه عرضه دو خودروساز هم بهگونه ای بود که با توجه به عرضه کم خودرو و به صورت متوالی این فرصت برای سوداگران بازار خودرو فراهم میآمد تا در قرعهکشیهای متوالی شرکت کنند و در عمل وضعیتی را بهوجود آورند که خرید خودرو برای مصرفکنندگان عادی میسر نباشد. بدین ترتیب شیوه عرضه خودروسازان نیز در کنار کاهش تولید سبب دامن زدن به تقاضای کاذب قرعهکشی میشد.
مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت اظهار داشت: بدین ترتیب براساس سه عرضه پیاپی در سامانه یکپارچه و در کنار افزایش تولید، بیش از ۵۰ درصد از تولیدات خودروسازان داخلی از قرعه کشی خارج شد و هماکنون با سپری شدن نیمی از سال جاری فقط تولیدات یک خودروساز بزرگ کشور در قرعهکشی قرار دارد که برنامهریزیها برای حذف قرعهکشی آنها نیز در جریان است.