ظرفیت‌های ملی شهرستان مرزی آستارا با برنامه‌ریزی تقویت شود


ایسنا/گیلان نماینده ولی فقیه در استان گیلان، گفت: شهرستان مرزی بندر آستارا دارای ظرفیت‌های ملی زیادی در حوزه های مرزی، اقتصادی و تجاری است و باید با توجه، تلاش و برنامه‌ریزی، تقویت شود.

آیت الله رسول فلاحتی بعدازظهر شنبه، ۱۹ آبان در جمع مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان مرزی بندر آستارا با بیان اینکه ظرفیت‌های آستارا، آینده روشنی را برای منطقه رقم خواهد زد، اظهار کرد: شهرستان آستارا به عنوان دروازه جمهوری اسلامی ایران به اوراسیا و قفقاز، موقعیت جغرافیایی و ژئوپلتیکی ویژه‌ای دارد که آینده بسیار روشنی را برای این منطقه از کشور رقم خواهد زد.

ظرفیت های ملی شهرستان مرزی آستارا با برنامه ریزی تقویت شود

وی با بیان اینکه آستارا پیشانی جمهوری اسلامی ایران و استان گیلان برای ورود به اروپای شرقی است، افزود: آستارا قلب اقتصادی ایران و گیلان است و به لحاظ فرهنگی و اجتماعی نیز دروازه تمدن و اقتصاد کشور به اروپای شرقی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به سفرهای استانی و اهمیت حضور مدیران و مسئولان ارشد گیلان در شهرستان‌های مختلف استان، گفت: پیگیری و حل نیازها و مطالبات مردم از مدیران اجرایی باید در اولویت باشد.

وی با بیان اینکه باید از هر گونه شتابزدگی در اجرای طرح های عمرانی پرهیز کرد، افزود: اجرای خوب طرح های عمرانی قدم بزرگی در راه پیشرفت کشور است، اما اجرای شتاب‌زده آن خطرها و ضررهایی به‌ دنبال می‌آورد، بنابراین باید با بررسی چشم‌اندازها و پیامدها، اجرای طرح ها را با سلامت به سرانجام رساند.

فلاحتی، آستارا را پیشانی ایران برای ورود به بازارهای اروپای شرقی عنوان و اظهار کرد: شهرستان آستارا، یکی از سرسبز ترین و حاصلخیزترین شهرهای ایران به حساب می آید، که به واسطه بارش های جوی بسیار، آب و هوای بسیار مطلوبی دارد.

نماینده ولی فقیه در استان گیلان با اشاره به اخرین وضعیت کریدور شمال- جنوب، توافق‌های چندجانبه حمل و نقلی و روند عملیات اجرایی خط ریلی رشت به آستارا، خاطر نشان کرد: خط ریلی رشت به آستارا یکی از پروژه‌های مهم ریلی کشور است که کریدور شمال را به جنوب وصل کرده و ارتباط ایران با دنیا را توسعه می‌دهد.

وی، تصریح کرد: آستارا شهریست که باید مورد توجه جدی مسئولان کشوری و استانی قرار بگیرد. فلاحتی، بر توجه به اقتصاد دریا پایه در شهرستان آستارا تاکید کرد و گفت: اقتصاد آبی یا اقتصاد دریا پایه بسیار اهمیت دارد و از منابع دریا پایه به منظور رشد اقتصادی، بهبود معیشت و ایجاد اشتغال باید به خوبی بهره برد.

نماینده ولی فقیه در استان گیلان با بیان اینکه پروژه‌های نیمه تمامی از استان گیلان بر زمین مانده و باید خسارت ناشی از سیل در آستارا پرداخت شود و همه مسئولان باید به موقع برای رفع مشکلات تلاش کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال ترافیک شهرستان تالش باعث آزار شهروندان و رانندگان شده است و این معضل در کمربندی تالش باید برطرف شود.

فرماندار آستارا نیز در این جلسه با بیان اینکه ۶ هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال خسارت در سال گذشته بدلیل جاری شدن سیل به آستارا وارد شد و بسیاری از خسارت‌ها به دلیل کمبود اعتبار مرمت نشده است، اظهار کرد: خط ریلی آستارا – رشت تکمیل نشده است و ۱۵ کیلومتر آن در حوزه آستارا است که از این میزان ۹ کیلومتر اراضی ریلی تملک شده است.

محمدرضا شهاب‌زاده، افزود: ۲۶۰ میلیارد ریال اعتبار برای تقویت سیگنال صدا و سیما در آستارا در نظر گرفته شده است اما همچنان با مشکل دریافت سیگنال شبکه باران مواجه هستیم.

به گزارش ایسنا، شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۷ هزار نفر جمعیت در شمال غربی استان گیلان، حاشیه دریای خزر و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1403081914099/%D8%B8%D8%B1%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D8%B4%D9%87%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%A2%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B1%DB%8C%D8%B2%DB%8C-%D8%AA%D9%82%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%B4%D9%88%D8%AF