صنایع دستی و سوغات اصفهان ا محبوب ترین سوغات نصف جهان مجله گردشگری اتاقک | گالری تبلیغاتی امیران تبلیغ
یکی از رشتههای صنایع دستی اصفهان که از ارزش هنری زیادی برخوردار است و تولید محصولات آن نیاز به ظرافت و دقت فوق العاده دارد ملیله سازی است و فرآورده های تولیدی صنعتگران این رشته نمایانگر ذوق سرشار آنان است. باید به این نکته توجه کرد که در تولید برخی از فرآورده ها چون گل سینه و گوشواره تنها ملیله سازان دخالت ندارند بلکه از مینا سازان و زرگران هم استفاده می کنند و در مقابل انجام عمل به آنان کارمزد میدهند. تولید پارچههای قلمکار زحمت زیادی دارد که برای تولید آنها باید چندین مرحله طی شود.
جعبه پاسور چوبی
قلمکارسازی يکی از صنايع دستی پر سابقه ای است که قرنها در اوج شهرت بود و از دوره مغولها در ايران مرسوم شده است. در دوره مذکور به منظور جلب نظر خوانين مغول ايرانيان نيز دست به ابتکاراتی زدند که از جمله ابداع نقاشی روی پارچه يا پارچه های قلمکار بود، سپس اين صنعت در زمان صفويه گسترش بيشتری پيدا کرد. به هر صورت عمر پرشکوه اين صنعت در زمان صفويه بود و در اواسط عصر قاجاريه بتدريج از رونق آن کاسته شد.
- نقشهایی که در سرامیک شهرضا به چشم میخورد اغلب نقش گل و بوته و ماهی است و برای رنگ کردن لعاب نیز از اکسیدهای فلزات آهن، مس و منگنز وکبالت استفاده میشود.
- تمام افراد در هر نقطه از ایران میتوانند زیباترین صنایع دستی اصفهان مانند محصولات خاتم کاری، مس و پرداز، مس و خاتم و فیروزهکوبی را با ضمانتنامه کیفی از این مجموعه خریداری کنند.
- سکمه دوزی قلاب دوزی از دیگر رشته های مهم صنایع دستی اصفهان به شمار می روند مواد اولیه آنها عبارتند از کتان خارجی و ایرانی و نخ پنبه ای که به شکل عمامه ای و کلاف از تهران تهیه می شوند.
مسگری در سالهای اخیر با ترکیب با دیگر هنرهای ایرانی دوباره مورد توجه قرار گرفته است. در اصفهان علاوه بر اشیاء خاتم که به شیوه شیرازی میسازند قسمتی از مصنوعات خاتم را با نقره و میناسازی توأم کردهاند که در شیراز وجود ندارد. مثلاً جعبههای خاتمی که رویه آن را نقاشی مینیاتور میکنند و روی آن را روغن میزنند. هدایا تبلیغاتی خاص، شیک و ارزان از جنس صنایع دستی با تنوعی بی نظیر برای تمامی اهداف تجاری و تبلیغاتی شرکت های مختلف موجود است. سکمه دوزی، قلاب دوزی، گلابتون دوزی، پولک دوزی و … از جمله رودوزی های سنتی هستند که به وسیلۀ آنها منسوجات را آراسته می کنند تا رنگی متفاوت پیدا کنند.
معرفی انواع صنایع دستی ارمنستان
امروزه نیز بسیاری تمایل دارند غذای خود را در این ظروف طبخ کنند و یا اشیای مسی را برای تزئین محل زندگی خود به کار برند. مسگری در بسیاری از نقاط ایران رواج دارد و اصفهان از جمله مراکز عمده این هنر است. پنج هزارسال است که از میناکاری برای تزیین و آراستن ظروف، زیور آلات، درها و پنجره هاو ظروف از آن استفاده می شود البته امروزه این کار را بیشتر روی مس انجام میدهند هر چند میناکاری روی طلا و نقره و شیشه و سفال نیز انجام می شود. مینا کاری از ترکیب رنگ ها و نقوش اسلیمی به وجود می آید که باید ظرف طراحی شده را در مجاورت دمای 850 درجه سانتی گراد قرار دهندو رنگ ها در دماهای مختلف در طول زمان به وجود می آیند.
سوزن دوزی
میناکاری بر روی فلزاتی چون نقره ، طلا و مس قابل انجام است که امروزه بیشتر بر روی مس انجام می گیرد. گام اول این هنر ساخت ظروف میباشد و پس از آماده شدن، ظروف خام به دست هنرمندان مینا کار سپرده میشود. در مینا کاری طرحهای متفاوتی که معمولا با قلم سفید است بر روی ظروف مسی، نقرهای و طلایی نقش میشود.