بر این اساس حجم سازههای ساخته شده توسط وزارت نیرو، طبق اعلام سخنگوی صنعت آب کشور، حجم بالایی است که ادامه این روند، در برنامه هفتم توسعه در دستور کار دولت چهاردهم قرار دارد.
در این باره بزرگزاده با اشاره به الزام برنامه هفتم درخصوص تبدیل ۵ درصد آب تبخیری به آب سبز، گفته است وزارت نیرو خود را نسبت به اجرای قانون ملزم میداند و به سمت عملیاتی کردن این برنامه پیش خواهد رفت اما کارشناسان و متخصصان بسیاری هستند که معتقدند این برنامه قابل پیاده کردن نیست. همچنین که کارشناسان دیگری نیز بر عملی شدن آن اتفاق نظر دارند؛ در هر صورت ما در وزارت نیرو تسلیم قانون هستیم و به قانون عمل خواهیم کرد.
به اعتقاد او این نشاندهنده این است که سدهای وزارت نیرو توانسته در بارندگیهای گذشته، حجم خوب و قابل توجهی از بارشها را برای تأمین نیازهای بیش از ۲ ـ ۳ سال این استان در خود ذخیره کند.
درخصوص سازوکار اجرای این قانون نیز بیان شده است که نخستین اقدام این است که طی جلساتی با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه نسبت به تدوین آییننامه این مصوبه اقدام شود؛ طبق اعلام وزارت نیرو پیشنویس این آییننامه را آماده و اعلام کرده که این آمادگی وجود دارد در جلساتی با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه درخصوص شیوه اجرای آن به توافق دست پیدا شود. فرصت قانونی آن نیز همچنان باقی است و در فرصت مقرر اجرایی خواهد شد.
این بارشها در برخی شهرهای مدرن، قریب به یک هفته امکان خدمترسانی را مختل کرد و در برخی کشورهای جنوب خلیج فارس و همسایگان شرقی، خسارتهای جانی و مالی گستردهای ایجاد کرد. در همین شرایط، به مدد فعالیتهای مختلفی که در طول سالیان گذشته انجام و زیرساختهای خوبی که ایجاد شد، آثار بسیار خوبی در شکست پیک سیلاب و ذخیرهسازی آب در سدها به وجود آمد، به گونهای که از نظر میزان خسارت قابل مقایسه با کشورهای اطراف نیست.
به گزارش ایسنا، طبق آخرین آمار از میزان ذخیره بارشها در سال آبی جاری، بارشهای رخ داده در اواخر اسفند و اوایل سال کنونی، جبهه بارشی بینظیری بوده که در منطقه جنوب خلیج، دریای عمان و سواحل شمالی آن و در بخشهایی از افغانستان و پاکستان رخ داد.
البته باید میان حجم بارش با حجم رواناب تفاوت قائل شویم؛ رواناب، کسری از بارش است و اگر تصور کنیم که هر مقدار بارش انجام شود به رواناب تبدیل میشود، با موازین علمی فاصله دارد.
او با اشاره به آمار ذخیرهسازی بارشها در سدهای استان سیستان و بلوچستان نیز بیان کرد: سد «پیشین» با حجم موجودی ۱۶۰ میلیون مترمکعب، ۹۵ درصد پرشدگی دارد. سد «زیردان» ۸۲ درصد پرشدگی، «کهیر» ۱۳۷ میلیون آب درون خودش ذخیره کرده است. همچنین سد «خیرآباد» ۹۱ درصد پرشدگی و سد «ماشکید علیا» ۹۴ درصد پرشدگی دارد.
انتهای پیام