«عبدالله توکلی لاهیجانی» امروز در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: برنامه تحولی صنعت خودرو در سه فاز طراحی شده که مرحله نخست آن تثبیت جریان تولید است.
وی بیان داشت: در مرحله دوم به دنبال آن هستیم تا مزیتهای رقابتی را از طریق توسعه پلتفرمها با تکیه بر شرکتهای دانش بنیان داخلی ایجاد کنیم.
به گزارش ایرنا، نمایشگاه اتومبیلیتی روسیه از ۳۱ مرداد تا سوم شهریورماه ۱۴۰۱ (برابر با ۲۲ تا ۲۵ اوت ۲۰۲۲) در محل نمایشگاههای بینالمللی مسکو (Expo Center) با حضور حدود ۶۰۰ شرکت از ۱۸ کشور و در ۳۰هزار متر فضای نمایشگاهی برگزار میشود.
پلتفرم مشترک خودرویی، شاید وقتی دیگر
توکلی لاهیجانی ادامه داد: آنچه بهعنوان هدف غائی و نهایی در این صنعت دنبال میشود، رقابتپذیری آن در مقیاس بینالمللی است تا امکان صادرات به بازارهای مختلف را داشته باشیم.
این مقام مسوول وزارت صمت ادامه داد: هدف دوم، ورود زنجیره ارزشِ شکل گرفته در صنعت خودروی کشور (که بهطور عمده قطعه سازان، قالبسازان و مراکز مهندسی هستند) در بازار بزرگتر و حضور در زنجیره ارزش خودروسازان جهانی است.
وی گفت: در همین پیوند، حضور در نمایشگاه بینالمللی «اتومبیلیتی» روسیه از دو نظر برایمان مهم است؛ نخست، با توجه به اینکه ما به دنبال فتح بازارهای جدید و توسعه صادرات خودروسازان داخلی هستیم، بسیار مهم است که بتوانیم ذائقه بازار را بشناسیم و محصولاتمان را در این بازار بیازماییم.
وی معتقد است که بسیاری محصولات ایرانی (از خودرو و قطعه) امکان حضور در بازارهای بینالمللی و منطقه را دارند.
وی، مطرح شدن موضوع ایجاد پلتفرمهای مشترک خودرویی بین ایران، چین و روسیه از سوی برخی را ایدهای برشمرد که دستیابی به آن مسیری طولانی دارد و میتواند در گامهای بعدی همکاریها اتفاق بیفتد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه خودروسازی لادای روسیه بسیاری محصولاتش را روی پلتفرم ال ۹۰ توسعه داده بود، اظهار داشت: سایت «آواز» (UAZ) یکی از سایتهای معروف شرکت رنو است که پس از تحریمهای روسیه دچار مشکل شد.
توکلی لاهیجانی تاکید کرد: بر این اساس، زنجیره ارزش صنعت خودروی کشورمان و قطعهسازانی که در تولید قطعات خودروی ال ۹۰ فعال بودند، میتوانند از این فرصت برای تکمیل زنجیره ارزش روسها استفاده و همچنین نقایصی که خود دارند را در تعامل با شرکتهای روسی برطرف کنند.
مدیرکل صنایع خودروی وزارت صمت یادآوری کرد: در بخش زنجیره تامین نیز، فعالان صنعت خودروی کشورمان در مقاطعی در بازار روسیه فعالیت کردند، اما فراز و فرود سیاستهای ارزی و برخی عدم حمایتها سبب شد تا این جریان قطع شود.
وی یادآور شد: امروز تحریمها علیه کشور روسیه سبب شده تا فرصت خوبی در اختیار صنعت خودروسازی و قطعهسازی کشورمان باشد تا در این زنجیره ارزش قرار بگیرند.
ایران تنها کشوری است که بالاترین متراژ غرفههای متمرکز یک کشور را در نمایشگاه روسیه با بیش از ۹۰۰مترمربع غرفه نمایشگاهی در سالنی به مساحت یکهزار و ۷۰۰ متر مربع در اختیار دارد که در طول تاریخ نمایشگاههای برونمرزی بینظیر است.
توکلی لاهیجانی تاکید کرد: صنعت خودروی کشورمان از ظرفیت و پتانسیل بالایی برخوردار است و اقدامات ارزشمندی در آن انجام شده که باید از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل شود.
همچنین برگزاری پنل مشترک صنعت قطعه سازی ۲ کشور، امضای تفاهمنامه انجمنهای قطعهسازی ایران و روسیه، برگزاری تورهای بازدید از چند کارخانه خودرو و قطعهسازی روس و تشکیل جلسات B۲B با شرکتها و صنعتگران روسیه از برنامههای جانبی است که انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان خودرو کشور برای این نمایشگاه در نظر گرفته است.
منبع: https://www.irna.ir/news/84858347/%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%87-%D9%81%D8%B1%D8%B5%D8%AA%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AD%D8%B6%D9%88%D8%B1-%D8%B2%D9%86%D8%AC%DB%8C%D8%B1%D9%87-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D8%B4-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C