رشد ۴۰ درصدی آموزش های مهارتی در ۹ ماهه امسال

حسینی‌نیا ارائه آموزش‌های مهارتی کیفی و متناسب با نیاز بازار را اولین گام در ارتقای اعتبار آزمون‌های سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای عنوان کرد و گفت: بهره گیری از آزمونگران خبره شاغل در بخش‌های مختلف، از دیگر مولفه های ارتقاء کیفیت در سنجش مهارت و صلاحیت حرفه‌ای است. از این رو ۱۲ هزار و ۵۰۶ آزمونگر عملی آموزش های فنی و حرفه‌ای، مورد بررسی و تعیین صلاحیت حرفه ای قرار گرفتند.

به گزارش ایسنا، غلامحسین حسینی نیا، با اشاره به ارائه آموزش های مهارتی به یک میلیون و ۳۱۰ هزار نفر در ۹ ماهه سال جاری، بیان کرد: طی این مدت ۶۳۲ هزار نفر در بخش دولتی و ۶۷۸ هزار نفر در بخش غیردولتی، موفق به کسب آموزش های مهارتی شدند.

طبق اعلام سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، وی درعین حال اعطای گواهینامه مهارت به کسی که شایستگی و صلاحیتش را ندارد، خیانت بزرگ در جنایات خواند و افزود: سنجش مهارت و صلاحیت حرفه‌ای، هماهنگ کننده و چرخه تضمین کیفیت فرآیند آموزش است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از رشد ۴۰ درصدی ارائه آموزش های مهارتی در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: زمان فاصله آزمون تا صدور گواهینامه مهارت از ۴۵ روز به ۷ روز کاری کاهش یافته است.

حسینی نیا ادامه داد: دانش و مهارت‌های فناوری اطلاعات در حال تبدیل به ابزار آموزشی است و اشتیاق کارآموزان برای استفاده از آموزش الکترونیک (e-learning) به دلیل عدم وجود محدودیت زمانی و مکانی افزایش یافته است که این امکان در برگزاری آزمون الکترونیکی نیز وجود دارد.

رئیس سازمان آموزش فنی وحرفه‌ای در پایان کسب و ارتقاء مهارت را موجب بالا رفتن کارآیی و کارآفرینی نیروی انسانی برای کمک به رشد اقتصادی و اشتغال در جهت بهبود کیفیت زندگی مردم دانست و گفت: رسیدن به این مهم، داشتن برنامه‌ای جامع، سنجیده، کارآمد و به روز را در حوزه سنجش می طلبد.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1401110403232/%D8%B1%D8%B4%D8%AF-%DB%B4%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DB%B9-%D9%85%D8%A7%D9%87%D9%87-%D8%A7%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%84

معاون وزیر کار با بیان اینکه گواهینامه‌های مهارت، معتبرترین مدرک مهارتی در سراسر کشور و در سطح بین المللی هستند، اظهار کرد: گواهینامه‌های مذکور برای تمامی افراد، پس از کسب آموزش های مهارتی آموزش و شرکت در آزمون‌های سنجش مهارت و صلاحیت حرفه‌ای برای متقاضیان صادر خواهد شد.

وی با بیان اینکه زمان فاصله آزمون تا صدور گواهینامه مهارت از ۴۵ روز به ۷ روز کاری کاهش یافته است، گفت: گواهینامه‌های مهارت از سال ۱۳۹۱ با راه اندازی پورتال جامع سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور از حالت مقوایی با مهر برجسته خارج و به صورت اینترنتی صادر می شود.

معاون وزیر کار همچنین از ایجاد ۵۹ کارگاه سنجش عملی مهارت و ۳۸ سایت آزمون الکترونیکی در سال جاری خبر داد و افزود: کارآموزان و متقاضیان دریافت گواهینامه‌های مهارت، می‌توانند پس از کسب مهارت لازم، طبق استانداردهای تدوین شده سازمان بین المللی کار و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در آزمون های هماهنگ و یا از طریق آزمون‌های تفاهم‌نامه اصناف، تفاهم نامه میراث فرهنگی، اتحادیه صنعت ساختمان و یا آزمون ادواری شرکت کرده و پس از اخذ نمره قبولی در آزمون کتبی و عملی این سازمان، نسبت به دریافت این گواهینامه ها اقدام کنند.

به گفته وی در ۹ ماهه سال جاری از دو میلیون و ۹۲ هزار نفر سنجش مهارت به عمل آمده و یک میلیون و ۸۰۰ هزار فقره گواهینامه مهارت نیز صادر شده است.