رده انرژی؛ شرط پایان کار ساختمان های جدید

شکیب، با بیان اینکه مقررات ملی ساختمان فقط ایمنی جانی و کاهش تلفات را تضمین می کند، گفت: باید طراحی ساختمان ها براساس عملکرد را از حاکمیت مطالبه کنیم تا مقررات ملی ساختمان به سمت کاهش خسارت برود.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1402033120736/%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%B1%DA%98%DB%8C-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF

ایسنا/گیلان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان، ایران را یکی از کشورهای پر مصرف در حوزه انرژی دانست و گفت: پایان کارها منوط به رده انرژی می شود و لذا مهندسین ساختمان فعالیت خود را آغاز کنند تا برچسب انرژی هم برای ساختمان های جدید و هم برای ساختمان موجود پیاده سازی شود.

وی از دولت نیز خواست سازمان نظام مهندسی ساختمان را بازوی اجرایی خود بداند و یادآور شد: امیدواریم با رویکرد جدید بتوانیم ارتباط خوبی بین مالکان و سرمایه گذاران و مردم با سازمان ایجاد کنیم.

حمزه شکیب امروز در همایش بسیج مهندسین کشور که با محوریت سالروز زلزله رودبار و منجیل در دانشگاه گیلان برگزار شد، زلزله سال ۶۹ را فاجعه ای بزرگ دانست و اظهار کرد: به دنبال این حادثه درس آموز، شاهد تصویب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در سال ۷۴ بودیم.

شکیب، ایران را یکی از کشورهای پر مصرف در حوزه انرژی دانست و گفت: پایان کارها منوط به رده انرژی می شود و لذا مهندسین ساختمان فعالیت خود را آغاز کنند تا برچسب انرژی هم برای ساختمان های جدید و هم برای ساختمان موجود پیاده سازی شود.

وی با بیان اینکه نظام مهندسی ساختمان را به سمت شرکت های دانش بنیان سوق داده ایم، عنوان کرد: در حال حاضر تمرکز بر نظارت و اجرا با روش های سنتی است، اما با کمک وزارت علوم شرکت های دانش بنیانی تاسیس خواهند شد که در زمینه های سازه و معماری و محصولات ساختمانی فعالیت می کنند و در سطح بین المللی اثرگذاری دارند و به دنبال تبادل خدمات مهندسی هستند.

رئیس نظام مهندسی ساختمان با اشاره به عضویت ۶۰۰ هزار نفر در این سازمان، خاطرنشان کرد: مهندسین نباید فقط به دستورالعمل ها و بخش نامه های نظارت و اجرا بسنده کنند و در کنار رعایت مقررات ملی ساختمان، روش های نوین را در مقررات ملی ساختمان بگنجانند.

وی از سازمان های نظام مهندسی ساختمان خواست با کمک حاکمیت رویکرد جدید را بین مهندسین و مردم و مالکان و سرمایه گذاران ترویج کنند و متذکر شد: جامعه باید این ارزش افزوده را درک کند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور انجام اصلاحات لازم هم در حوزه طراحی و هم در حوزه اجرا و طراحی ساختمان ها براساس عملکرد را دو رویکرد این سازمان دانست و تصریح کرد: کشورهای پیشرفته دو دهه است که طراحی براساس عملکرد را آغاز کرده اند، زیرا حاکمیت دیگر نمی تواند خسارت را جبران کند.

وی با اشاره به تحول مقررات ملی ساختمان و آیین نامه ۲۰۰۸ در سال ۷۰، افزود: اگرچه در طول ۳۳ سال گذشته شاهد تغییر و تحولات مثبت در حوزه ساختمان سازی بودیم، اما کفایت نمی کند، زیرا هر خانوار ایرانی ۴۴ درصد از درآمد خود را صرف تامین مسکن می‌کند و لذا حق بزرگی به گردن سازمان نظام مهندسی ساختمان دارند.