مدیر مخابرات منطقه مرکزی در ادامه اضافه کرد: یکی از مشکلات در کشور سیستم توزیع است که توسعه زیرساخت ارتباطات می تواند در این حوزه تاثیر بسزایی داشته باشد؛ کمک کردن در این حوزه کمک به تمامی حوزه ها است.
علیرضا لطفی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: علیرغم مشکلات جدی موجود در حوزه ارتباطات، استان مرکزی به لحاظ پایداری و توسعه شبکه ارتباطات و دسترسی های مورد نیاز برای مردم وضعیت مطلوبی دارد اما هنوز به آنچه مورد نیاز و ایده آل و ضرورت است دست پیدا نکرده است.
مدیر مخابرات منطقه مرکزی بیان کرد: با توجه له اینکه در گذشته توسعه شبکه سالانه کمتر از ۵ کیلومتر بوده اقدام انجام شده طی ۲ ماه اخیر قابل توجه و مرهون همکاری مدیران استان و شهرداری و … بوده است.
وی ادامه داد: در حوزه تکنولوژی نیز، کارهایی که انجام می دهیم همانند همان اتفاقاتی است که در دنیا انجام می شود به عنوان مثال اگر به سمت فیبر نوری حرکت کرده ایم سایر کشورها نیز در همین بستر ورود کرده اند، اما به سبب عدم سیاست گذاری های درست نارسایی ها در این حوزه در کشور ما دیده می شود.
لطفی اضافه کرد: اولین عاملی که سبب می شود سرمایه گذاری ها در این حوزه به سود نرسد همین برداشت دولت است. در ۱۲ سال اخیر که شرکت مخابرات خصوصی شده، دولت حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان از این حوزه برداشت هزینه داشته که رقم بسیار بزرگی است.
وی تاکید کرد: از طرفی مدیران باید بدانند ورود به فناوری اطلاعات تغییرات بنیادین خوبی ایجاد می کند ولی متاسفانه نگاه مسئولین به ارتباطات تنها در حد یک خط تلفن است که این نگاه باید توسعه یابد، در این راستا جلسات زیادی با مدیران مختلف برگزار شده است.
لطفی با اشاره به لزوم آگاه سازی مردم و اطلاع رسانی در این عرصه افزود: این مهم در کنار سایر کارها انجام شده و روابط عمومی مجموعه در این حوزه فعالیت خوبی داشته است.
لطفی اضافه کرد: در ۳ سال اخیر سرقت به سمت شبکه های خانگی سوق پیدا کرده بطوریکه هر شب حدود ۲۰۰ خط تلفن خانگی در استان سرقت می شود که در این راستای جلوگیری از این سرقت ها نیاز است مردم باید در حوزه نگهداری همکاری لازم را داشته باشند.
لطفی با اشاره به حوزه فیبر نوری تاکید کرد: در این حوزه در عمده موارد تولید کننده و در برخی اوقات واردکننده نیز هستیم، مخابرات صرفا از نوع ایرانی فیبر نوری استفاده می کند که البته این حوزه نیز وابسته به دلار بوده و هزینه های زیادی را به همراه دارد.
وی ادامه داد: گلهمندی که در این حوزه وجود دارد این است که ۱۸ سال است تعرفههای تلفن ثابت افزایش پیدا نکرده و این مهم باعث ایجاد چالشهای زیادی هم در درون سازمان و هم بیرون از سازمان برای مخابرات شده است.
مدیر مخابرات منطقه مرکزی افزود: در دهه ۸۰ در حوزه فعالیت های دانش بنیان سرمایه گذاری خوبی صورت گرفت اما متاسفانه به علت نبود هزینه و اعتبار جهت خرید یا سرمایه گذاری، نتوانستیم با خرید دستاوردهای دانش بنیان از شرکت های فعال در این حوزه حمایت کنیم. در دهه ۸۰ متناسب با شرایط حال همان روز اتفاقات مثبتی رخ داد اما متاسفانه به سبب عدم پشتیبانی و حمایت و نبود نقدینگی در این حوزه صدمه زیادی به حوزه اقدامات دانش بنیان وارد و این روند به نوعی متوقف شد.
وی همچنین در رابطه با سرقت زیرساخت ها به عنوان یکی از مشکلات این حوزه خاطرنشان کرد: میزان سرقت زیرساخت ها در استان مرکزی در مقایسه با کشور در حد متوسط قرار دارد. منابع موجود ما برای جلوگیری از این سرقت ها پاسخگو نیستند چراکه باید به اندازه ۴ برابر نیروهای موجود نیرو در حوزه نگهداری و جلوگیری از سرقت ها فعالیت کنند.
لطفی اضافه کرد: درآمد یک خط اینترنت در کشوری همچون ونزوئلا که اقتصادی خوبی هم ندارد در حدود ۱۰۰ برابر ایران است، روسیه، چین و کره جنوبی نیز از جمله کشورهایی هستند که حوزه ارتباطات آنها قابل مقایسه با ایران نیست، امنیت شبکه و زیرساخت های ارتباطات که رکن بسیار مهمی در حفظ امنیت کشور است نیز برای آنها بسیار مهم و مورد توجه است و در این حوزه هزینه و اقدام می کنند.
وی با تاکید بر اینکه فرصت ها در کنار تهدید ها رخ می دهد گفت: علیرغم وجود امکانات بسیار کم، اما با استفاده از اعتبارات و ظرفیت های موجود، در ۲ ماه اخیر بیش از ۱۰۰ کیلومتر شبکه فیبر با هزینه کرد ۴۰۰ میلیون تومان به ازای هر کیلومتر در شهر های استان مرکزی توسعه پیدا کرده و هزینه آن از محل فروش تجهیزات و کابل های قدیمی تامین شده است. امیدواریم در ۷ سال آینده شبکه مسی جمع آوری و فیبر جایگزین این شبکه ها شود.
انتهای پیام