تیمی از فعالان صنعتی و معدنی ایرانی به ونزوئلا سفر می‌کند

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه ونزوئلا از قدیم الایام تولیدکننده آلومینیوم، فولاد و محصولات انرژی بر بوده، به احتمال زیاد زیرساخت‌های انرژی خوبی در این کشور مهیاست، یا در زمینه ارتقای بهره‌وری انرژی و انجام تعمیرات اقدامات خوبی به انجام رسانده‌اند.


منبع: https://www.irna.ir/news/84886035/%D8%AA%DB%8C%D9%85%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%86-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D9%88-%D9%85%D8%B9%D8%AF%D9%86%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%88%D9%86%D8%B2%D9%88%D8%A6%D9%84%D8%A7-%D8%B3%D9%81%D8%B1-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D8%AF

مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو تصریح‌کرد: ‌به‌طور قطع سرمایه‌گذاری دو کشور در حوزه معادن ونزوئلا می‌تواند در آینده به فعالان بخش معدن و صنایع معدنی این کشور کمک کند تا خود به استخراج و فرآوری مواد بپردازند.

این مقام مسوول ایمیدرو خاطرنشان‌کرد: در نشستی که به همین منظور روز گذشته با حضور وزیر حمل و نقل ونزوئلا برگزار شد، مقرر شد تیمی از متخصصان ایرانی از این کشور بازدید کند تا در صورت توافق طرفین، پروژه‌هایی برای شرکت‌های ایرانی که قصد ساخت واحدهای صنعتی، معدنی یا صادرات به این کشور دارند، مهیا شود.

صباغ همچنین مطالبات چند ده میلیون دلاری شرکت‌های ایرانی بابت پروژه‌ها و طرح‌هایی که در گذشته در ونزوئلا اجرایی شده را یادآور شد و گفت: مطالبات شرکت‌های ایرانی باید پرداخت شود و پس از آن علاقه‌مندیم فصل جدیدی در توسعه روابط اقتصادی دو کشور ایجاد شود.

وی با اشاره به حضور رقبایی همچون چین و روسیه در ونزوئلا، خاطرنشان‌کرد: ‌روابط خوب سیاسی ایران و ونزوئلا می‌تواند در راستای توسعه اقتصادی طرفین موثر باشد و به‌طور قطع سفر هیات یاد شده و به‌ویژه مشخص شدن نحوه پرداختی‌ها بین دو کشور مشخص‌کننده بسیاری مسائل خواهد بود.

این مسوول اظهار داشت: ونزوئلا یک کشور معدنی محسوب می‌شود که سال‌هاست به عنوان صادرکننده بریکت آهن اسفنجی شناخته شده و علاوه بر آن، از معادن غنی طلا و بوکسیت برخوردار است و می‌تواند در رفع نیازهای کشورمان مثمر ثمر باشد.

صباغ خاطرنشان‌کرد: بالطبع پروژه‌های ساختمان‌سازی، راه‌سازی و توسعه راه‌ها در این کشور نیازمند سیمان، فولاد و مصالح ساختمانی است و با توجه به فعالیت‌های کشورمان در عرصه‌های فولاد (با رتبه دهم تولیدکنندگان برتر فولاد جهان)، صادرات آلومینیوم، مس، روی، سیمان و غیره، می‌تواند کمک شایانی در مسیر توسعه این کشور داشته باشد.

صباغ یادآوری‌کرد: وضعیت ذخایر انرژی در ونزوئلا مطلوب است و می‌توان انرژی را تبدیل به برق و از آن در توسعه پروژه‌ها استفاده کرد؛ این موضوعی است که در ادامه مذاکرات بین هیات‌های دو کشور باید مورد بررسی قرار گیرد.

مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو افزود:‌ به‌طور قطع محصولات و کامودیتی‌هایی می‌توانند وارد تجارت دو کشور شوند که از سطح قیمتی بالاتری (دست‌کم ۸۰ دلار در هر تن به بالا) برخوردار باشند.

به گفته صباغ، امکان توسعه خط دوم تولید با تولید روزانه سه‌هزار و ۳۰۰ تن سیمان و انجام مطالعات امکان‌سنجی ساخت و نوسازی کارخانه‌های سیمان در ونزوئلا، از جمله راهکارهای توسعه همکاری در حوزه سیمان بین دو کشور است.

«امیرصباغ» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درخصوص دور تازه همکاری‌های ایران و ونزوئلا در زمینه بخش معدن و صنایع معدنی، افزود: ونزوئلا جزو کشورهای نفتی حوزه آمریکای جنوبی و مرکزی است که قیمت نفت در محدوده بشکه‌ای ۱۰۰ دلار به معنای درآمد ارزی خوب این کشور است.

وی با اشاره به خروج دولت ونزوئلا از بنگاه‌داری و در مقابل راهبری بخش خصوصی در فرآیند توسعه، بیان‌داشت: بر همین اساس، این کشور سرمایه‌گذاری‌های خوبی در حوزه زیرساخت‌ها و توسعه صنعتی انجام داده یا در برنامه دارد، به‌طوری که بخشی از منابع ارزی از سوی دولت در توسعه ساختمان‌سازی و زیرساخت‌ها به‌کار گرفته و در مجموع اصلاحات اقتصادی زیادی در حال انجام است.

وی همچنین با اشاره به اهمیت موضوع تامین انرژی برای اجرایی کردن پروژه‌ها در ونزوئلا، تاکید کرد: اگر ایران تصمیم بگیرد  که وارد بازار ونزوئلا شود، باید کل زنجیره را با هم ببیند، به‌طوری که خود مقوله انرژی و بازارهای مرتبط با آن می‌تواند برای کشورمان و شرکت‌هایی همچون مپنا، پیمانکاران خطوط انتقال برق و گاز و غیره بازار ایجاد کند.

وی ادامه‌داد: فرصت‌های سرمایه گذاری بسیاری در ونزوئلا شناسایی کرده ایم که در صورت رفع مشکلات پروژه سیمان ونزوئلا، برای حضور در بخش های مختلف معدنی این کشور برنامه ریزی خواهیم کرد.

وی ادامه‌داد: با توجه به اینکه شهرنشینی و ساخت و ساز در ونزوئلا در حال پیشرفت است، نیاز مبرمی به سیمان، فولاد و میلگرد در این کشور وجود خواهد داشت؛ بنابراین در حوزه صادرات یا ساخت کارخانه های فولاد، محصولات فولادی و سیمان در این کشور اعلام آمادگی می‌کنیم.

وی در پاسخ به ایرنا درخصوص بُعد مسافت دو کشور و تاثیر آن بر مراودات اقتصادی طرفین، بیان‌داشت: امروز شاهدیم با وجود فاصله زیاد، دو کشور چین و برزیل با یکدیگر در عرصه‌های مختلف تجارت می‌کنند، بر این اساس هرچند مسافت مقوله‌ای مهم و تاثیرگذار است، اما نوع کامودیتی، هزیه‌های حمل و نقل و مدیریت آن است که امکانپذیری تجارت را توجیه‌پذیر می‌کند.

بُعد مسافت ایران و ونزوئلا

تامین انرژی برای اجرایی کردن پروژه‌ها