تولید ۴ مکمل‌ خوراکی جدید برای آبزیان در کشور

دکتر مهدی شمسایی مهرجان در رابطه با این پژوهش گفت: طی این تحقیقات، آثار چند محصول گیاهی بر رشد، بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی و تقویت سیستم ایمنی ذاتی ماهی‌های آزمایشی، بررسی شد و نتایج نشان داد که استفاده از این مواد ارزان قیمت در جیره، می‌تواند طول دوره پرورش ماهی‌ها را بیش از ۵۰ درصد و ریسک مرگ و میر آن‌ها را در مواجهه با برخی عوامل بیماری‌زا تا حدود ۷۰ درصد کاهش دهد.

این تحقیقات توسط دکتر مهدی شمسایی مهرجان و دکتر سید پژمان حسینی شکرابی، با همکاری مشترک دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، شرکت چندملیتی EVONIK دگوسا (بزرگترین شرکت تولید و تحقیق در زمینه آمینواسید در جهان)، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خوراک آبزیان کشور و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران انجام شده است.

وی با بیان این مطلب که دستاورد قابل توجه این نتایج برای صنعت آبزی‌پروری، کاهش چشمگیر و همزمان طول دوره پرورش ماهی و مصرف آب است، ادامه داد: با توجه به خشکسالی‌های پی در پی کشورمان در سال‌های اخیر و نیاز قابل توجه صنعت آبزی پروری به آب، استفاده از چنین مکمل‌هایی در تغذیه آبزیان می‌تواند از طریق کاهش طول دوره آبزی‌پروری، هدر رفتن آب شیرین را به طور قابل ملاحظه‌ای در این صنعت کاهش دهد.

چهار مکمل خوراکی جدید برای بهبود رشد و سلامتی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان و تاسماهی سیبری به صنعت تولید خوراک آبزیان معرفی شد.

به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات، افزود: این پژوهش منجر به استخراج و چاپ پنج مقاله در مجلات معتبری همچون Aquaculture و Fish and shellfish immunology شده است.

به گفته وی، از ویژگی‌های بارز این پژوهش می‌توان به همکاری تنگاتنگ دانشگاه با بخش‌های خصوصی، دولتی و موسسات بین‌المللی و همچنین کاربردی شدن محصولات ناشی از این پژوهش‌ها توسط یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خوراک آبزیان کشور اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، براساس یافته‌های پژوهشگران گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، چهار مکمل خوراکی جدید برای بهبود رشد و سلامتی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان و تاسماهی سیبری به صنعت تولید خوراک آبزیان معرفی شد.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1401061310283/%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%DB%B4-%D9%85%DA%A9%D9%85%D9%84-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D8%A8%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1