وی در ادامه گفت: با وجود همه مشکلات یاد شده، اما در همین مدت زمان اندک گذشته از دولت سیزدهم اقدامات خوبی از سوی وزارت صمت بهویژه در حوزه لوازمخانگی شاهد بودیم.
هاشمی یادآور شد: با فعالیت این انجمن در همکاری با وزارت صمت، تامین بازار لوازمخانگی تا حدود زیادی انجام شده و در برخی گروههای کالایی از واردات بینیاز شدهایم و مطابق آخرین آمارها رشد ۳۰ درصدی صادرات لوازمخانگی تا پایان مرداد ماه حاصل شده است.
وی اضافهکرد: همچنین مسائلی همچون بیثباتی سیاستهای ارزی، ممنوعیت یا عدم ممنوعیت صادرات برخی اقلام، افزایش هزینههای سرمایهگذاری در کشور، شاخص نامناسب کسب و کار و غیره تماما دست وزارت صمت نیست و در بسیاری موارد بانکها، وزارت اقتصاد، گمرکات و غیره نیز در بهوجود آمدن این شرایط دخیلند.
«عباس هاشمی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درخصوص مطرح شدن استیضاح «سید رضا فاطمیامین» وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برخی مسائل را بخشی میبینند، ادامهداد: در این مدت از عمر دولت سیزدهم هرچند عملکرد وزارت صمت کامل و عالی نبوده، اما در همین شرایط عملکردی قابل دفاع داشته است، زیرا عمده مشکلات موجود فرابخشی و در حقیقت مشکلات کلان کشور است.
هاشمی اظهارداشت: درخصوص مسائلی همچون کاهش درآمدهای ارزی، محدودیت منابع مالی، کمرنگ شدن انگیزههای کسب و کار و حتی قیمتگذاری دستوری (که در اغلب موارد ستاد تنظیم بازار در آن تاثیرگذار است) نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت نمیتواند کاری از پیش ببرد.
دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازمخانگی خاطرنشانکرد: امروز شاهد اقدامات جدی و عملی در مبارزه با قاچاق و کالاهای تقلبی هستیم و جلسات هفتگی در این زمینه با محوریت وزارت صمت به صورت مستمر و با حضور مدیران استانی و کشوری برگزار میشود.
وی، تدوین سند راهبردی صنعت لوازمخانگی را از دیگر اقدامات مثبت و مهم وزارت صمت برشمرد که با همکاری انجمن صنایع لوازمخانگی ایران و با بهرگیری از تجارب اساتید و کارشناسان مجرب به انجام رسیده است.
این مقام صنفی، منتقدان را به واقعبینی دعوت و تاکید کرد: در شرایط کنونی کشور با وجود تداوم تحریمها و همچنین مشکلاتی که ریشه اغلب آنها خارج از حیطه کاری وزارت صمت است، عملکرد آقای فاطمیامین قابل دفاع است.
منبع: https://www.irna.ir/news/84924177/%D8%A8%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%D9%88%D8%B2%D9%87-%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%AE%D8%B4%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%88%D8%A7%D9%82%D8%B9-%D8%A8%DB%8C%D9%86
وی افزود: سیاستهای تعمیق ساخت داخل وزارت صمت در دو سال گذشته سبب شده تا دستکم ۲۰۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی در حوزه مایکرویو، الکتروموتورها، بردهای الکترونیکی و غیره حاصل شود.
این مقام صنفی بیانداشت: اینکه با مشکلاتی همچون تشدید تحریمها، افزایش هزینههای مبادلات خارجی، نقل و انتقالات ارزی، قطع همکاری شرکای خارجی و عدم اتصال سیستماتیک به شبکه جهانی تولید و تجارت مواجهیم، هیچ یک دست وزارت صنعت، معدن و تجارت و شخص وزیر نیست.