بزرگترین نیروگاه خورشیدی شمال کشور به بهره‌برداری رسید/ جلوگیری از انتشار ۱۰۰ تن گاز CO۲ در سال



نیروگاه خورشیدی ۱۶۰ کیلوواتی شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران به عنوان بزرگترین نیروگاه خورشیدی شمال کشور به بهره‌برداری رسید.

به گزارش ایسنا، مراسم بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی شمال کشور در ششمین روز از هفته دولت با حضور استاندار مازندران و تعدادی از مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی این استان برگزار شد و این نیروگاه به طور رسمی وارد مدار شد.

این نیروگاه خورشیدی که طی یک سال گذشته و در چهار ماه با نصب ۷۰۲ متر مربع پنل خورشیدی توسط شرکت آب منطقه‌ای مازندران ساخته شد، توان تولید سالانه ۲۵۰ مگاوات برق را دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران در مراسم بهره‌برداری از این نیروگاه اظهار کرد: با ساخت این نیروگاه خورشیدی علاوه بر کاهش هزینه‌های مصرف برق در این اداره، احتمال قطعی برق این شرکت کاهش یافته و بخشی از بار مصرف برق ساختمان مرکزی آب منطقه‌ای مازندران از شبکه برق استان برداشته می‌شود.

حیدر داوودیان با بیان این‌که این اقدام بر اساس تکلیف قانونی در دستور کار شرکت قرار گرفت، افزود: مصرف سالانه برق مجتمع اداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران بر اساس گزارش شرکت توزیع برق مازندران حدود ۳۰۰ مگاوات ساعت است که با راه‌اندازی این نیروگاه حدود ۲۵۰ مگاوات از این نیاز با انرژی خورشیدی تأمین می‌شود.

وی با بیان این‌که برای بهره‌برداری از این نیروگاه ۹۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات طرح مدیریت سبز صرف شد، خاطرنشان کرد: این طرح در راستای اجرای الگوی مدیریت سبز سازمان‌های دولتی ایران با هدف بهره‌گیری از ظرفیت منابع انرژی تجدیدپذیر برای تولید برق اجرا شده است. با بهره‌برداری از این نیروگاه سالانه از تولید و انتشار بیش از ۱۰۰ تن گاز CO۲ جلوگیری می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران تصریح کرد: در هفته‌های گذشته آزمایش تجهیزات و توان تولید برق این نیروگاه با موفقیت پشت‌سر گذاشته شد و اکنون بزرگترین نیروگاه خورشیدی شمال کشور همزمان با هفته دولت به صورت رسمی وارد مدار می‌شود.

داوودیان خاطرنشان کرد: تولید برق از منابع انرژی تجدیدپذیر یکی از اولویت‌ها و دغدغه‌های این شرکت است که علاوه بر ساخت نیروگاه خورشیدی، با شناسایی و واگذاری نقاط مستعد برای ساخت نیروگاه آبی دنبال می‌شود.

به گفته وی پارسال برای ساخت هفت نیروگاه برق‌آبی با ظرفیت مجموع ۳۳.۲۵ مگاوات و تولید انرژی سالانه ۱۳۹.۷۲ گیگاوات ساعت سرمایه‌گذار جذب شد و مطالعات و مقدمات واگذاری ۱۳ نقطه مناسب برای ایجاد نیروگاه برق‌آبی در مازندران هم انجام و فراخوان جذب سرمایه‌گذار برای این ۱۳ نیروگاه نیز منتشر شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: در مازندران ۱۰۰ نقطه دارای پتانسیل ساخت نیروگاه برق‌آبی با ظرفیت مجموع ۴۰۰.۲۸ مگاوات شناسایی شده که به مرور با جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی یا خرید تضمینی دولت اجرایی می‌شود.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1403060905273/%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4%DB%8C%D8%AF%DB%8C-%D8%B4%D9%85%D8%A7%D9%84-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D9%87%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF-%D8%AC%D9%84%D9%88%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C