بازار یونولیت آرام گرفت – ایسنا

رئیس اتحادیه پلاستیک و نایلون و ملامین تهران با بیان اینکه افزایش ۲۰۰ درصدی یونولیت به دلیل کمبود این قلم کالا ناشی از اورهال واحدهای پالایشگاهی بود، گفت: قیمت این محصول در حال حاضر به حالت قبل بازگشته است.

به گزارش ایسنا، پاییز سال گذشته اخباری از سیر صعودی قیمت یونولیت منتشر شد. موضوعی که میربلوک، رئیس هیئت مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر علت آن را مهندسی توزیع از سوی پتروشیمی‌ها عنوان کرده بود. اما بر اساس اخبار جدیدتر این مشکل در حال حاضر برطرف و قیمت یونولیت به قبل از نوسانات برگشته است.

به گفته رئیس اتحادیه پلاستیک و نایلون و ملامین تهران اگر عرضه مطابق با تقاضا باشد مشکلات برطرف می‌شود، گفت: اکثر مواد مورد نیاز صنعت پلاستیک بیش از نیاز داخل تولید می‌شود و فقط در چند مورد کمبود وجود دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل تقاضای بالای برخی از انواع مواد اولیه در بورس کالا تا ۱۰۰ درصد رقابت صورت می‌گیرد، گفت: این موضوع خلاف مصوبه بورس است که بر اساس آن رقابت باید ۱۰ تا ۱۵ درصد باشد. دود این وضعیت به چشم مصرف کننده می‌رود، چون صنعت پلیمر و پلاستیک روی صنایع غذایی، نساجی، پوشاک، لوازم ساختمانی و غیره را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه واحدهای جدید که از اتحادیه جواز واحد تولیدی می‌گیرند، سه تا شش ماه زمان می‌برد تا برای گرفتن مواد اولیه از بورس کد بورسی و سهمیه بگیرند، تصریح کرد: هزینه خرید ماشین آلات برای راه‌اندازی کوچک‌ترین واحد صنفی که در صنعت پلاستیک هفت تا هشت میلیارد تومان است، اما سه تا شش ماه طول می‌کشد کد بورسی دریافت و مواد اولیه دریافت کنند.

در این رابطه اکبر مشهدی زاده، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: چون تولید محدود است، وقتی واحدهای تامین کننده پتروشیمی‌ها یا خودپتروشیمی‌ها وارد اورهال و تعمیرات می‌شوند، منجر به افزایش قیمت می‌شود.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1402022717462/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%DB%8C%D9%88%D9%86%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D8%A2%D8%B1%D8%A7%D9%85-%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA