ایجاد شهرک شیمیایی با هدف جلوگیری از خام‌فروشی در خوزستان

محمد راضی جلالی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: اقتصاد دانش‌بنیان رویکرد جدید معاونت علمی ریاست‌جمهوری است که به عنوان اولویت مطرح شده و این رویکرد یکی از ماموریت‌های همه متولیان زیست بوم علم و فناوری است.

جلالی افزود: رییس سازمان برنامه و بودجه استان خوزستان این قول را داده‌اند که در سال جاری نیز ۱۰ درصد اعتبارات استانی در حوزه‌های توسعه فناوری هزینه شود.

وی پارک‌های علم و فناوری را یکی از بازیگران این زیست‌بوم دانست و اظهار کرد: هر پارکی متناسب با ظرفیت‌های استان و صنایع موجود در استان مربوط، برنامه‌های خود را تدوین کرده و استان خوزستان نیز که از منحصر به فردترین استان‌های کشور به لحاظ ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی است، وضعیت متفاوتی دارد؛ چرا که در استان خوزستان نمی‌توان صنعتی را نام برد که وجود نداشته باشد و این بستر خوبی برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد تحول در اقتصاد دانش‌بنیان به شمار می‌رود.

رییس پارک علم و فناوری خوزستان از صدور مجوز راه‌اندازی شهرک شیمیایی در شهرک صنعتی ماهشهر خبر داد و گفت: این شهرک از صادرات مواد خام پیروشیمی جلوگیری و نیازهای کشور را مرتفع می‌کند.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1402042314618/%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF-%D8%B4%D9%87%D8%B1%DA%A9-%D8%B4%DB%8C%D9%85%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%87%D8%AF%D9%81-%D8%AC%D9%84%D9%88%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AE%D8%A7%D9%85-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D9%88%D8%B2%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86

وی اضافه کرد:علاوه بر اینها سفر رییس جمهور به استان خوزستان بستر خوبی را فراهم کرد و هم بودجه‌های خوبی برای اشتغال و تولید در نظر گرفته شد، ضمن آنکه مجوزهایی برای حل مشکلات برخی از شرکت‌ها در نظر گرفته شد.

جلالی خاطر نشان کرد: یکی از الزامات ایجاد این تحولات، سرمایه‌گذاری است. تغییراتی که در ارتباطات سیاسی کشور با برخی از کشورهای منطقه صورت گرفته است، بسترهای سرمایه‌گذاری را فراهم کرده است؛ به عنوان نمونه کشور عربستان است که با فعال شدن سفارت آن، سرازیر شدن سرمایه‌گذاران کشورهای عربی و حاشیه خلیج‌فارس را به‌ویژه در استان خوزستان فراهم خواهد کرد.

رییس پارک علم و فناوری خوزستان با اشاره به انتخاب این پارک به عنوان پارک برتر کشور در جذب سرمایه‌گذاران، یادآور شد: علاوه بر آن توانستیم از بودجه‌های استانی سهم خوبی را برای توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از محصولات دانش‌بنیان جذب کنیم. یکی از مصوبات سال گذشته اختصاص ۱۰ درصد از بودجه‌های استانی به عنوان تملک دارایی به اختیار پارک‌های علم و فناوری بوده که از این محل، مبلغ ۱۴۷ میلیارد تومان به این پارک اختصاص یافت.

رییس پارک فناوری خوزستان، شهرک شیمیایی را مجموعه‌ای از واحدهای تولیدکننده صنایع پایین‌دست پتروشیمی دانست و گفت: پتروشیمی‌ به نوبه خود یک خام فروش است که نفت را به کالای واسط تبدیل می‌کند و متاسفانه خیلی از این مواد واسط صادر و تبدیل به محصولات نهایی می‌شوند و مجددا با چند برابر قیمت به کشور وارد می‌شوند.

جلالی در این باره توضیح داد: از جمله این مجوزها، مجوزه راه‌اندازی «شهرک شیمیایی» در مساحت بالغ بر ۵۰۰ هکتار در شهرک صنعتی ماهشهر است که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ایجاد خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: از ۱۰۰ درصد محصولات تولید پتروشیمی حدود ۳.۶ درصد آن در حوزه پایین‌دست استفاده می‌شود و غالب این مواد صادر می‌شوند، ولی این شهرک شیمیایی می‌تواند خوراک را دریافت و به محصول تبدیل کرده و نیازهای داخل کشور را تولید کند.