عسگری تصریح کرد: با توجه به اینکه بیشتر باغهای ما بیمه نیستند، پیگیری میکنیم تا وامهای با بهره کم در اختیار باغداران و کشاورزان قرار گیرد و حتما این کار را دنبال خواهیم کرد.
وی به خسارت سنگین باغات انگور شهرستان ملایر به واسطه تنش سرمایی اشاره کرد و یادآور شد: حدود ۱۰ هزار هکتار از سطح این باغها از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دیدند.
عسگری ادامه داد: این نکته هم حائز اهمیت است که ما به وزارت جهادکشاورزی و سازمان هواشناسی کشور توصیه کردیم در بحث تنشهای سرمایی حتما قبل از ایجاد سرما و برودت، کشاورزان و مسئولان استانی و شهرستانی را در جریان قرار دهند تا با روشهای سنتی جلوگیری از بحث سرمازدگی را انجام دهند.
عسگری تأکید کرد: دستگاههای متولی همچون بیمه و بانک باید مکلف شوند چنانچه اتفاقی همچون سرمازدگی برای محصولات کشاورزی افتاد، در اسرع وقت نسبت به پرداخت بیمه اقدام کنند.
عسگری مطرح کرد: کسانیکه قبلا وام گرفتند، لیست آنها را تهیه میکنیم تا از بانکهایی عاملی که برای احداث باغ وام گرفتند، سود و دیرکرد را ببخشند و اصل وام را در یک فاصله زمانی مشخص پرداخت کنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: تلاش ما بر این است تا دوباره این باغها احیاء شود و نهادههای کشاورزی از جمله کود اوره، فسفاته و پتاسه به طور ویژه در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
وی با تأکید بر اینکه مسئولان باید پاسخ دهند که آیا ورود سرما را به کشاورزان اطلاعرسانی کردند یا نه؟ افزود: تلاش میکنیم مرهمی بر زخم کشاورزان در راستای ایجاد خسارت محصولات کشاورزی ایجاد کنیم و حتما وام با بهره کم به کشاورزان اختصاص یابد.
عسگری با بیان اینکه یکشنبه هفته آینده با حضور مسئولان استانی و ملی، جلسهای در کمیسیون کشاورزی مجلس برگزار و در چند محور مسأله را دنبال می کنیم، گفت: نگاهمان این است که هر چه سریعتر برنامهریزی کنیم تا هم کشاورزان با میل و رغبت و انگیزه بیشتری به کارشان ادامه دهند و هم در راستای خسارتی که ایجاد شده، بتوانیم تعیین تکلیف کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: باید در اسرع وقت با تشکیل جلسه، دستور کار جلسه را مشخص و زمانبندی کنیم تا دستگاهها پای کار بیایند و بتوانیم بخشی از خسارت باغداران را جبران کنیم.
انتهای پیام