استقرار نصف واحدهای تحقیق توسعه کشور در تهران

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1401102617898/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1-%D9%86%D8%B5%D9%81-%D9%88%D8%A7%D8%AD%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AD%D9%82%DB%8C%D9%82-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه اولین مسئله و مشکل در استان تهران محدودیت در سرمایه گذاری و ممنوعیت در برخی از رشته‌ها است، تصریح کرد: هدف ما این است که شرکت‌های خلاق، نوآور و دانش بنیان را در استان رونق دهیم؛ شرکت‌هایی که مسائل و مشکلات کمتری داشته و رقابت پذیر باشند و بتوانند در بازارهای جهانی حضور موثر داشته باشند.

وی در ادامه گزارشی از تعداد واحدهای تحقیق و توسعه در استان تهران ارائه کرد و گفت: نیمی از واحدهای تحقیق و توسعه نسبت به کل کشور در استان تهران قرار دارند. طبق آمارها ۸۲۰۰ واحد تحقیق و توسعه در کشور وجود دارد که بیش از ۴۲۰۰ واحد از آن‌ها در استان تهران واقع شده‌اند.

به گزارش ایسنا، محمود سیجانی در همایش تقدیر از واحدهای برتر تحقیق و توسعه اظهار کرد: مهمترین ابزاری که واحدهای تولیدی دارند بخش تحقیق و توسعه و یا تحقیق و نوآوری است که هم در تولید کالا و هم در فرآیند نقش بسزایی دارند. طبق شاخص‌های تعیین شده، ۱۶ واحد اعم از ۱۳ واحد تولیدی و ۳ شرکت پژوهشی شرایط لازم را داشته و حائز رتبه و قابل تقدیر شدند.

وی در پایان گفت: مهمترین مسئله همان رقابت پذیری و حضور موثر در بازارهای جهانی است که تمام حمایت‌ها و هدایت‌ها در همین مسیر و استفاده از بخش‌های تحقیق و توسعه است. ترویج فرهنگ نوآوری و دانش بنیان و تقدیر از زحمات فعالان این بخش و بررسی مسائل و مشکلات آنها از مهمترین اقدامات و وظایف ما است.

رئیس سازمان صمت استان تهران گفت: طبق آمارها ۸۲۰۰ واحد تحقیق و توسعه در کشور وجود دارد که بیش از نیمی از آن‌ها در استان تهران قرار دارند.

سیجانی همچنین با بیان اینکه تمام تلاش ما در استان این است که نسبت به واحدهای تحقیق و توسعه، حمایت‌هایی در قالب تسهیلات، سیستم‌های اداری، برگزاری و بررسی مسائل آن‌ها درکارگروه‌ها و ستاد تسهیل، اولویت درصدور مجوزها، تخصیصی سرمایه، منابع و رسیدگی به مسائل و مشکلات درصنایع دانش بنیان، صنایع پیشرفته، صنایع خلاق و نوآور داشته باشیم، گفت: همچنین سیاست این است که شرکت‌های دانش بنیان رقابت پذیری را افزایش دهند تا در جهش صادراتی نیز موفق باشیم. دومین مسئله این است که تهران با مسائل زیست محیطی، آلودگی صنایع، کمبود منابع و انرژی گاز، برق، آب و … مواجه است که باید با تحقیق و توسعه و دانش بنیان در فرایند واحدهای تولیدی بهینه سازی شود و از این طریق مشکلات را برطرف کرد.