آموزش جراحی با واقعیت مجازی

وی ادامه داد: نرم‌افزار پروسیجرهای توانبخشی با استفاده از فناوری AR است و طی آن با طراحی یک بازی، بیماران می‌توانند کاردرمانی‌های خود را در منزل اجرایی کنند.

حیدر پرماه، مدیر اجرایی این شرکت فناور در گفت‌وگو با ایسنا، تولید محصولاتی در حوزه آموزش پزشکی و سلامت با استفاده از فناوری واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را از دستاوردهای فناورانه  این شرکت نام برد و گفت: با استفاده از این فناوری روز دنیا ما اقدام به تولید یکسری محصولات آموزشی و درمانی کردیم که برای ارائه آموزش پروسیجرهای (روش) آموزشی پزشکی و درمانی مورد نیاز کاربرد دارند.

وی ادامه داد: با استفاده از نرم‌افزارهایی که برای این فناوری نوشته شده است، برای دانشجویان امکان اجرای پروسیجرهای پزشکی که اجرای آن بر بالین بیمار در شرایط واقعی وجود ندارد، فراهم خواهد شد.

وی با بیان اینکه یکسری از دانشگاه‌های علوم پزشکی از این ابزار استفاده کرده‌اند، گفت: همچنین در بیمارستان امام خمینی(ره) مستقر شده و تعداد دوره‌های آموزشی را با استفاده از این نرم افزار تعریف کردیم که متقاضیان می‌توانند از این دوره‌ها بهره‌مند شوند.

مدیر اجرایی این شرکت فناور، خاطر نشان کرد: این سامانه برای پروسیجرهای جراحی چون “مایع نخاعی (LP)”، “کشیدن مایع شکمی”، “بی‌حسی نخاعی” و “جراحی لاپاروسکوپی EP یا بارداری خارج از رحم” تعریف شده است.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن در این حوزه، اقدام به توسعه اپلیکیشن حرکت درمانی جهت بهبود بیماران نقص عصبی صورت گرفت و از این طریق امکان انجام حرکات و تمرینات کاردرمانی برای بیماران مبتلا به انواع فوبیا مانند ترس از ارتفاع، پارکینسون و افراد دچار عوارض ناشی از سکته‌های مغزی در منزل فراهم آمده است.

پرماه ادامه داد: آموزش مجازی ما نمونه مشابه در ایران ندارد، ولی در حوزه واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) برخی صنایع وارد شده‌اند.

انتهای پیام


منبع: https://www.isna.ir/news/1401102920300/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%AC%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D9%88%D8%A7%D9%82%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B2%DB%8C

محققان یکی از شرکت‌های فناور با استفاده از فناوری‌های AR و BR آموزش‌های مجازی در حوزه پزشکی ارائه کردند که دانشجویان با استفاده از آن می‌توانند چهار نوع جراحی مجازی را در اتاق عمل مجازی اجرایی کنند.

پرماه با بیان اینکه این شیوه آموزش در محیط مجازی ارائه می‌شود، یادآور شد: کاربران با زدن یک عینک، وارد محیط مجازی می‌شود و در یک بیمارستان و یا اتاق عمل قرار می‌گیرند و در آن دانشجویان رشته‌های مختلف پزشکی به صورت مجازی، اعمال جراحی تعریف شده برای این سامانه را اجرایی می‌کنند.

به گفته وی این محیط، یک محیط مجازی سه‌بعدی شبیه‌سازی شده نزدیک به واقعیت است و هر عمل جراحی که در این محیط مجازی طراحی شده باشد، دانشجویان می‌توانند آن را در محیط مجازی اجرایی کنند.