آشنایی با رشته‌ی معدن | industmini

در وهله اول این رشته می تواند بهترین بستر لازم برای پرورش و تربیت نیروهای متخصص و حرفه ای در زمینه ارائه خدمات مربوط به معادن و معدن کاری باشد. با توجه به اینکه معدن کاری یکی از شهرهای بسیار مهم در کشور ما محسوب می شود عملاً نیاز است تا نیروهای متخصص و حرفه ای در این زمینه به صورت مداوم در دانشگاه های علمی پرورش داده شوند. مهندسی معدن می تواند بهترین شرایط را از این نظر داشته و کاربرد فوق العاده مهمی نیز از این جهت دار است. آخرین بازنگری صورت گرفته شده مهندسی معدن در مقطع کارشناسی در چهار سال تحصیلی و یا هشت نیمسال تحصیلی ارائه می شود.

  • بسیاری از دانشگاه ها و کالج های کانادا، برنامه های مهندسی معدن یا برنامه های مشابه را ارائه می دهند.
  • ایرلند که به تازگی ۲ دانشگاه در بین این رتبه بندی ها از آن خود کرده است وارد لیست بهترین دانشکده های برتر مهندسی معدن شده است.
  • مهم‌ترین مسئله‌ای که داوطلبان بسیاری در انتخاب رشته به آن توجه می‌کنند بازار کار و شرایط شغلی رشته مد نظر است.
  • به گزارش خبرنگار ایمنا، انسان در مسیر زندگی خود با چالش‌های فراوانی روبه‌رو می‌شود که در برخی از آن‌ها انتخاب‌های سرنوشت‌سازی وجود دارد.
  • لازم به ذکر است در صورتی که پذیرفته شدگان هیچ آشنایی درباره درس زمین‌شناسی نداشته باشند، مشکلی در دوره دانشگاه نخواهند داشت؛ چون دروس مختلف زمین شناسی را از مباحث کاملا ابتدایی تا مباحث پیشرفته تخصصی در دانشگاه خواهند آموخت.

چرا که رشته مهندسی معدن در کنار همه سختی هایی که دارد، از آینده شغلی بسیار خوبی برخوردار است. گزارش ها نشان می دهد که رشته مهندسی معدن جزو ۱۰ شغل سخت جهان قرار دارد و گرایش های خاصی برای آن در نظر گرفته شده است. تیم مهاجرتی تراست پس از بررسی های فراوان دریافته است که رشته مهندسی معدن در کارشناسی تقریبا تنها به همان رشته مهندسی معدن محدود می شود. اما در مقطع کارشناسی ارشد این رشته تخصصی تر شده و افراد می توانند گرایش خاصی را انتخاب کنند. دانشجویانی که در رشته مهندسی معدن تحصیل می کنند باید دانش بالایی در علم زمین شناسی و ریاضیات داشته باشند. زمین شناسی، فیزیک، طراحی معدن و ایمنی و ریاضی اصلی ترین علومی است که یک مهندس معدن باید با آن آشنا باشد.

http://alfaromeoblog.ir

این آمار به‌خوبی نشان می‌د‌هد که تا چه اندازه توجه به ذخایر معدنی، برای توسعه کشور ضروری است. فارغ‌التحصیلان‌ رشته‌ مهندسی معدن می‌توانند در وزارت‌های مختلف از جمله صنایع و مشاغل وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت‌ نیرو در زمینه‌ آب‌های‌ زیرزمینی‌، وزارت‌ نفت‌ در زمینه‌ حفاری چاه‌های نفتی، کارگاه‌های‌ وزارت‌ راه‌ و ترابری‌ برای‌ حفاری‌ راه‌ها و تونل‌ها و حتی سازمان انرژی اتمی مشغول کار شوند. بدیهی است که میزان حقوق بسته به سمت، سابقه کار، دولتی یا خصوصی بودن شرکت بستگی دارد و یک محدوده حقوق را مشخص کرد. مثلاً مهندسان تازه فارغ‌التحصیل معدن معمولاً زیر نظر مهندسان باتجربه کار می‌کنند و حقوق کمتری دریافت می‌کنند.

امروزه کشور ما نیازمند فارغ التحصیلان علاقه مند به انتخاب رشته مهندسی معدن می باشد تا بتوانیم بدون نیاز به کارشناسان خارجی، به این بخش رونق نیز روق داده و صادرات مواد معدنی را افزایش دهیم. فارغ التحصیلان می توانند علاوه بر وزارت معادن و فلزات در وزارت نفت در زمینه حفاری، وزارت نیرو در زمینه آب های زیرزمینی، کارگاه های وزارت راه و ترابری برای حفاری راه ها و تونل ها، شرکت مترو، سازمان انرژی مجله خبری صنایع و معادن اتمی و … مرتبط با رشته تحصیلی خود شروع به کار نمایند. رشته مهندسی معدن هر ساله در دانشگاه های دولتی و در دوره های روزانه، پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد ارائه می شود. علاقه مندان انتخاب رشته مهندسی معدن می توانند پس از منتشر شدن دفترچه انتخاب رشته کنکور ریاضی ، کد رشته محل های مرتبط با آن را استخراج کرده و به ترتیب الویت بندی بندی نمایند و سپس آن ها را در فرم انتخاب رشته درج کنند.

ثبت نام بدون کنکور دانشگاه

علاوه بر این، برای اثبات آشنایی با زبان انگلیسی نیز به شرکت در آزمون‌های بین‌المللی و معتبر زبان خارجی مانندتافل،آیلتسودولینگونیاز دارید. برای شروع این مسیر می‌توانید از مجموعه فیلم‌های آموزش زبان انگلیسی فرادرس کمک بگیرید. برای اینکه یک ذخیره در دل زمین بتواند به یک معدن قابل استخراج تبدیل شود، مسیر زیادی را باید طی کند. بطور بسیار خلاصه، اولین قدم بر عهده مهندسین معدن، گرایش اکتشاف است که با بهره گیری از دانش تخصصی خود مناطق مستعدی را که دارای پتانسیل برای استخراج هستند را شناسایی می‌کنند؛ این بخش از مهندسی معدن نیاز به عملیات میدانی دارد. مهندسی معدن و صنعت معدنکاری به عنوان یک صنعت بالادستی محسوب می‌شود که تامین کننده نیاز اصلی و عمده تمدن بشر از دیرباز تا امروز به مواد و مصالحی بوده که مواد مصرفی سایر صنایع به حساب می‌آیند؛ موادی از قبیل مس، سرب، روی، طلا، سنگ‌های ساختمانی و غیره.

درس‌های رشته مهندس معدن گرایش اکتشاف معدن‌